Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy chilei vendég együttes is fellépett a tizedik GYÖNGY Fesztiválon

Egy chilei vendég együttes is fellépett a tizedik GYÖNGY Fesztiválon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A táncosok egy magyarországi turnén vesznek részt, ezért csak néhány napig maradtak városunkban. Hatalmas sikert arattak a szerdai folklórest közönsége előtt. Színes ruhákban, saját zenekarral lépett fel a chilei tánccsoport szerda este. A X. GYÖNGY Fesztivál eddigi talán legsikeresebb folklórestje volt ez, hiszen a műsor kezdése után is tömött sorokban álltak az emberek a jegypénztár előtt. Elsőként a Mátra Ördögszekér Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget, utánuk következett az első dél amerikai csapat.
Az előadásuk első felében még mindenki a dél amerikai öltözéknek megfelelő ruhákban táncolt a színpadon, ezután jött a meglepetés, a legtöbb ruha lekerült a táncosokról.
Óriási taps fogadta a táncosokat. A műsoruk után Patkós Magdolna, a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ igazgatója, és Balázs Ernő, Gyöngyös város Baráti Körének elnöke ajándékcsomaggal kedveskedett a chilei csapatnak. Utánuk a másik dél amerikai tánccsoport lépett fel, ők Paraguayból érkeztek. Az este, mint minden folklórest, szerdán is táncházzal végződött.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-08-12 )

Tovább az archívumra