Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a X. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál

Véget ért a X. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az utolsó napon is több ezren voltak kíváncsiak a fellépőkre. Először a város utcáin táncoltak a csoportok, majd a Vak Bottyán Szakközépiskola udvarán felállított szabadtéri színpadon, ahol egy közel 3 órás műsort láthattak a nézők.

Pénteken késő délután vonultak fel a GYÖNGY fesztivál táncosai a városban. A Kossuth utca sarkánál és a Fő téren táncoltak. Néhány csoport még a közönséget is bevette a műsorukba. A legjobban a tajvaniakat kedvelte a közönség.

A felvonulás után mindenki a szabadtéri színpadhoz ment és kezdetét vette a záró gála. Mint minden folklóresten, most is teltház előtt léptek színpadra a táncosok. Sokan például már csak állva tudták nézni a produkciókat. A rendezvény művészeti vezetője elmondta: az idei fesztivál a gazdasági körülmények miatt nehezebben jött létre, és menet közben is akadtak problémák. Ezek ellenére is sikeresnek mondható a rendezvény.

A fellépések mellett a csoportoknak szabadidős programokat is szerveztek, ilyen volt például a strandvetélkedő is. Ezt kedvelték a legtöbben a táncosok közül.

Egy hét alatt 11 nemzet 13 csoportja mutatta be kultúráját Gyöngyösön. A záró gála végén közös tánccal ünnepeltek a színpadon.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-08-16 )

Tovább az archívumra