Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hatvankét magyar településvezető, köztük Abasár első embere végezte el nemrég az első magyar Polgármesteri Akadémiát.

Hatvankét magyar településvezető, köztük Abasár első embere végezte el nemrég az első magyar Polgármesteri Akadémiát.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az EU Norvég alapjából támogatott egyéves képzésben benne foglaltatott egy norvég tanulmányút is.

Nem csak mondás, hogy egy magyar polgármesternek ma ezernyi teendője van, a Polgármesteri Akadémia résztvevői pontosan összeszámolták: egy mai településvezetőnek mintegy 1100 feladata van egy önkormányzat működésében. Abasár vezetője is sikeresen elvégezte a képzést.

A Corvinus Egyetem, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és az EU Norvég Alapja fogott össze a 10 hónapos képzés beindításához, amelyet 58 polgármester és 4 alpolgármester zárt sikerrel. Jogtudományt, konfliktuskezelést, pályázati praktikákat tanultak, és néhány napig működés közben láthatták a norvég önkormányzati szférát is. Hamar kiderült: a gyakorló településvezetők sokszor már egyszerűbb, gyorsabb megoldásokat ismernek annál, amit az elméleti tananyagból ismerhettek.

Nem csak egy oklevél bizonyítja az akadémia elvégzését, a tervek szerint a dolgos hétköznapokban is együttműködnek az együtt végzett polgármesterek: az elmúlt héten épp Szentendrén találkoztak új klubjuk megalakításán – mondta el Abasár első embere.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-08-16 )

Tovább az archívumra