Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állófogadáson búcsúztak el a X. GYÖNGY Fesztivál fellépőitől a Mátra Múzeumban

Állófogadáson búcsúztak el a X. GYÖNGY Fesztivál fellépőitől a Mátra Múzeumban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az eseményen Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere mondott köszönő beszédet, és ajándékot is adott a jelen lévő táncosoknak.

Minden évben egy hivatalos rendezvényen köszönik meg a részvételt a GYÖNGY Fesztivál táncosainak. Az idei állófogadást is a Mátra Múzeum aulájában tartották, több neves személyiség társaságában. A szervezők meghívását elfogadta a CIOFF magyarországi elnöke, Héra Éva is.

Hiesz György röviden ismertette a fesztivál történetét a jelenlévőkkel.

Az elmúlt 16 évben 35 országból 88 tánccsoport lépett már fel Gyöngyösön. Ez is a kiváló szervezés és az odaadó munka eredménye- mondta a polgármester. Az idei fesztivál sem valósulhatott volna meg a támogatók nélkül. Összesen 13 millió forinttal segítették az idei rendezvényt, ebből 8 milliót az önkormányzat adott. Jövőre azonban átcsoportosításra lesz szükség.

Az esemény ajándékátadással zárult, minden résztvevő kapott egy csomagot a város első emberétől, aki a táncosokon kívül a szervezőknek is köszönetet mondott. Cserébe a külföldiek is meglepték Hiesz Györgyöt, a tajvani csoport még egy sapkát is adott neki, és közös fényképet is készítettek.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-08-16 )

Tovább az archívumra