Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együtt, közösen

Együtt, közösen

Szivárvány és szívecske az ablakban, esténként pedig közös tapsolás és ének. Különböző figyelemfelhívó kezdeményezések indultak útjára az egész világon a koronavírus miatt, hogy kifejezzék együttérzésüket és köszönetüket az egészségügyben sokszor emberfeletti munkát végző szakembereknek. Gyöngyösön is egyre többen csatlakoznak ezekhez az akciókhoz.

Kék, narancssárga, rózsaszín. Egymás alá kerülnek a színek.

Bozsik Eszter is kiragasztotta az ablakba a szivárványt, ha valahol ilyet látunk, tudjuk, hogy abban a házban él olyan gyermek, aki most távol van játszótársaitól, bölcsi, ovi és iskolatársaitól.

Ehhez egyre többen csatlakoztak már, a közösségi oldalakon is sokan mutatják meg, milyen rajzok készültek és kerültek ki az ablakba. Létrejött egy szivárványtérkép is, ezen látszik, hogy a világ több pontján, de Magyarországon is rengeteg helyszínen helyezték ki ezt a szimbólumot. Ez alapján találtunk mi is rajzokkal díszített ablakokat.

Nem csak szivárványt, de szíveket is sokan tesznek az ablakokba. Ezek pedig az egészségügyi dolgozókért készültek. A köszönetet jelképezi, amelyet a kitartó és megfeszített munkájukért érdemelnek.

Azért, hogy megmutassuk egymásnak, hogy az érzéseink ugyanazok, hogy aggódunk a betegekért, hogy aki tud, otthon marad, és hogy egy emberként összetartunk, arra szólítják fel az embereket, hogy esténként,- ha nem is közel egymáshoz- az erkélyen, teraszon vagy ablakba álljunk ki és tapsoljuk meg azokat, akiknek dolgozniuk kell az alapvető ellátások biztosításáért.

Gyöngyösön is létrejöttek már események, arra kérnek mindenkit, hogy este 8 órakor tapsoljanak. Már a világ összes pontjáról kerültek fel ilyen videók az internetre, Magyarországról is. Itt például egy dj is csatlakozott, egy közös ének után pedig mindenki az egészségügyben dolgozókért tapsolt.

Ezen a videón pedig a világ különböző pontjai láthatóak, ahol egymást erősítik a lakosok.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság