Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigorított a polgármester

Szigorított a polgármester

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kijárási korlátozás meghosszabbításáról döntött Orbán Viktor a húsvéti ünnepek előtt. A szigorúbb intézkedések meghozatalának lehetőségét a polgármesterek kezébe adta. Több turisztikai célpontnak számító település élt is a lehetőséggel, de más városok és falvak is korlátozó intézkedéseket vezettek be. A gyöngyösi polgármester is lépett és már csütörtök este közleményben tudatta, rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a húsvéti ünnepekre.

Félő volt, hogy a korlátozások ellenére a négy napos ünnep és a jó idő tömegeket csábít, hogy útra keljenek. Voltak települések, amelyek egyenesen arról döntöttek, hogy a be-és kivezető útszakaszokat ellenőrzik és csak alapos indokkal engedik át a közlekedőket, máshol a közösségi médián keresztül szólítottak fel otthonmaradásra, vagy lezártak parkolókat. Ez utóbbi mellett döntött Gyöngyös polgármestere is, aki még csütörtök esti közleményében tudatta, lezárják a város közigazgatási területén található mátrai parkolókat péntektől hétfő éjfélig, hogy távol tartsák a turistákat és otthonmaradásra bírják a gyöngyösieket is.

Gyöngyösön és a Mátra ide tartozó területein pedig kötelezővé tették a szájmaszk és kesztyű viselését, valamint a másfél méteres távolság megtartását. Arról is rendelkezett, hogy tilos a csoportos kirándulás, vagy a kerékpárút csoportos használata. Az üzleteket arra kérte, hogy korlátozzák a nyitvatartást vagy a bent tartózkodók számát. Ezzel együtt hangsúlyozta, vegyék igénybe a házhoz szállítási lehetőségeket vagy az önkéntesek segítségét, akik korlátozások idején a bevásárlásban vagy a gyógyszerek beszerzésében segítenek.

A gyöngyösi rendelkezésekkel párhuzamosan az erdészet is parkolási tilalmat vezetett be a kezelésükben lévő mátrai területeken, abban bízva, hogy így távol tudják tartani a turisták tömegeit – és ezzel akadályozzák a vírus robbanásszerű terjedését.


Tovább az archívumra