Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsvéti ellenőrzés

Húsvéti ellenőrzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vírushelyzet miatt kisebb forgalomnál ugyan, de idén is tartott húsvéti ellenőrzéseket a rendőrség. Elsősorban az ittas vezetőket igyekeztek kiszűrni. A négy nap alatt 14 közúti baleset történt Heves megyében, de 8 személyt is elfogtak előzetes körözés alapján. A rendőrség ezúttal a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályok betartását is ellenőrizte ebben az időszakban.

A rendőrség húsvétkor is ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas járművezetőket – adta hírül még az ünnep előtt az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője. Mint kiderült: a koronavírus-járvány miatt szakítottak a korábbi gyakorlattal, hiszen ezidáig minden járművet megállítottak, ehelyett most célirányos ellenőrzést végeztek és a gépjárművezetők magatartását figyelték.

Az ittas sofőrök kiszűrése mellett számos esetben intézkednie kellett a rendőrségnek, hiszen többek között 14 közúti beleset történt a megyei utakon, valamint körözött személyeket is elfogtak.

– A hosszú hétvégén kollégáim a kijárási korlátozások és a közlekedési szabályok betartását is ellenőrizték. Heves megyében összesen 14 közúti közlekedési baleset helyszínén, ezek közül négy sérüléssel végződött és tíz esetben pedig anyagi kár keletkezett. A szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el az ellenük kiadott körözés alapján, valamint 10 főt bűncselekmény elkövetése gyanúja miatt állítottak elő. A négy nap alatt összesen egy ittas járművezető ellen intézkedtek – mondta el Kovács Nikolett, a HMRFK sajtóreferense.

Mint megtudtuk, idén sokkal kisebb forgalom, valamint kevesebb ittas vezető volt az utakon, hiszen például a húsvéti locsolkodás sem tartozott azon kivételek közé, amelyek miatt az emberek elhagyhatták volna a tartózkodási helyüket.


Tovább az archívumra