Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Allergia vagy vírus?

Allergia vagy vírus?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már javában tart a tavaszi allergia szezon, és most kezdődik a nyírfák magas pollenszórása, ez nagyon erős panaszokat okozhat az elkövetkező napokban, az erre érzékenyeknek. A koronavírus-fertőzés szintén a légutakat érinti, ezért fontos, hogy meg tudjuk különböztetni a járvány helyzetben a két betegség tüneteit. Az allergiára utaló panaszok azonban nem keverhetők össze a koronavírus tüneteivel- mondja a szakember.

Tüsszögés, orrdugulás, vizes orrfolyás szem- és orrviszketés. Ezek a szénanátha, az allergia tipikus tünetei a tavaszi időszakban.

A koronavírus okozta panasz, nem allergiás náthára utal, inkább száraz köhögés, nehézlégzés, fulladás a panasz. Az allergiában nincsen láz, míg a koronavírusos fertőzés esetén elhúzódó, nagyon magas 38-40 fok feletti lázzal jár.

Aki tudja, hogy allergiás, az minél előbb kezdje el szedni allergiagyógyszerét- tanácsolja a szakember.

– Hogyha nekik most jelentkeznek a megszokott tünetek, döntően az allergiára gondoljanak ne a koronavírusra, az allergiagyógyszer szedése az elsődleges, ha nem jut el tüdőgyógyász orvosához, akár telefonon akár online, akkor a patikában nagyon sok allergia gyógyszer recept nélkül kapható – mondta el dr. Kontz Katalin tüdőgyógyász.

Az allergia átmehet asztmába is, melynek tünete leginkább az éjszakai köhögés, ha a szabadban erősödnek az allergiás tünetek mindenképp érdemes szakember segítségét kérni. Ha a panaszok magas lázzal, száraz, erős köhögéssel, fulladással kezdődnek, az utalhat koronavírus-fertőzésre, ebben az esetben azonnal hívja telefonon a panaszos a háziorvosát.


Tovább az archívumra