Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Autós higiénia

Autós higiénia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Európa-szerte szigorú intézkedésekkel védekeznek a koronavírus terjedése ellen, ezek főképp a személyes higiéniára, a tömegközlekedésre vagy a távolságtartásra vonatkoznak. Azt azonban kevesen gondolnák, hogy saját autóinkban is veszélynek lehetünk kitéve, hiszen a gépjármű felületén is jó néhány óráig továbbélhet a vírus.

A kormányt mindenképpen áttörlöm ronggyal elsődlegesen, ezen kívül a kezelőszerveket, mint például az irányjelző –
ezeket a helyeket mindenképpen tisztítsuk át, vezetés előtt és után – ezt mondja Szűcs Tamás, az egyik gyöngyösi autósiskola vezetője arra a kérdésünkre, hogy az autó belső terében mire kell figyelnünk.

Szűcs Tamás kiemelte, ezeken a pontokon kívül az egyik legfontosabb a biztonsági öv, valamint a szellőzőnyílások megtisztítása, hiszen ezekhez rendszeresen hozzányúlunk.

Az egyik legnagyobb autógyártó felhívásában például a cég 26 olyan pontot jelöl meg az utastérben, melyet tisztítanunk kell.

Az autó külső felületén is sokszor érintkezünk a gépjárművünkkel, így azoknak a pontoknak a tisztántartása is létfontosságú – mondta el az autós iskola vezetője.

Szűcs Tamás hozzátette: többek között az egyik legfontosabb az üpzemanyagtank fedelének, valamint a csomagtartó-ajtó kilincsének tisztántartása, hiszen ezekhez szinte naponta hozzáérünk.

A tisztításhoz peddig semmi másra nincs szükség, csupán az otthonunkban is megtalálható fehérítőmentes antibakteriális tisztítószerekre.


Tovább az archívumra