Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli tüzelő

Téli tüzelő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még csak most ért véget a fűtési szezon, de a szakemberek szerint már most érdemes beszerezni a téli tűzifát, ugyanis addig ki tud száradni, így sokkal jobb lesz a fűtőértéke. Ezzel a költségek akár 30 százaléka is megtakarítható.

Az Egererdő Zrt. közleményében hangsúlyozza, az állami erdőgazdaságoktól legálisan kitermelt fát lehet vásárolni. Másrészt fontos, hogy a társaság telephelyein a járványügyi előírások maximális betartásával vásárolhatnak tüzelőt a vevők.

A fűtési szezon végén még nem szívesen gondolunk a következő télre, pedig a szakemberek szerint már most érdemes beszerezni a tűzifát. Március végén, a vegetációs időszak kezdetével a legtöbb erdőterületen, így az EGERERDŐ Zrt. erdeiben is befejeződött a fakitermelés. A tél végéig tartó szezonban az erdőgazdaság felkészült, így – azt mondják – elegendő tűzifa van készleten a lakosság biztonságos ellátásához.

Az időben megvásárolt, és így kellően kiszáradt fa fűtőértéke sokkal magasabb, mint a frissen vágott, vizes fáé. Akár 30 százalékot is spórolhat, aki száraz fával fűt – tette Dudás Béla, a mátrafüredi erdészet vezetője.

Az állami erdőgazdaságok országszerte kidolgozták a favásárlás járványügyi szempontból biztonságos lebonyolítási lehetőségeit, így bárki biztonságosan juthat tüzelőhöz a jelenlegi helyzetben is.

A fizetés lehetséges átutalással, az árakról az erdészet elérhetőségein tájékozódhatnak. Az erdőgazdaságoktól származó tűzifa garancia arra is, hogy a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja meg -mondják a szakemberek.


Tovább az archívumra