Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megmérgeztek egy németjuhászt Gyöngyösön a Kakastánc utcában

Megmérgeztek egy németjuhászt Gyöngyösön a Kakastánc utcában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A több százezer forintot érő állat fél napig haldoklott egy mezőgazdasági vegyszer miatt, nem segítettek rajta a beadott gyógyszerek sem. Az egyelőre nem tudják, ki lehetett a tettes.

Koczka Kingának évek óta vannak németjuhász kutyái, folyamatosan képzi őket, és versenyekre is járnak. Hasonló kiképzést kapnak, mint a rendőrkutyák, ezért, és az elért eredmények miatt is több százezer forintot ér egy ilyen állat. A tulajdonos éppen Dzsorni képeit mutatja, ő volt az a kutya, akit az elmúlt hétvégén mérgeztek meg ismeretlenek. Az itthoni sikereken túl Németországban is kíváló eredményekkel végzett az állat néhány hónapja.

Az állatorvos megvizsgálta a németjuhászt, has- és gyomorfájást tapasztalt nála, ezért görcsoldót és hashajtót adott neki. Arra gyanakodott, hogy valamilyen idegen anyag kerülhetett a szervezetébe. A gyógyszerek azonban nem segítettek, az állat estére elpusztult.

Feltehetően a kenel utcára néző részénél adhatták oda a mérget a kutyának. „Még az a szerencse, hogy a másik kutya nem kapott a méregből!” – mondja a tulajdonos. Az elhunyt állatot másnap felboncolták, és megállapították, hogy mezőgazdasági vegyszer, egy növényvédő szer miatt kapott tüdőembóliát, és ezért fulladt meg. Koczka Kinga futárként dolgozik, ezért éjszakánként jár haza, ilyenkor szokta sétáltatni a kutyáit, így az is lehet, hogy olyan emberek ölték meg az állatot, akik be akartak törni a házba. A tulajdonos állatkínzás miatt feljelentést tett a gyöngyösi rendőrkapitányságon.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-08-27 )

Tovább az archívumra