Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adományok a kórháznak

Adományok a kórháznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Orvosi eszközökkel segíti a Bugát Pál Kórházat a B. Braun gyöngyösi gyára, kétmillió forint pénzadománnyal pedig a Richter Gyógyszergyártó cég. Folyamatosan érkeznek a támogatások az egészségügyi intézmény és dolgozói részére, a főigazgató azt mondja: minden segítség és felajánlás felértékelődik ezekben a napokban, és erőt ad a kórház munkatársainak.

Tekintélyes mennyiségű, az infúziós terápiában használt szerelékekkel és eszközökkel segíti a Bugát Pál Kórházat a B. Braun gyöngyösi gyára. Horn Péter vezérigazgató azt mondta: ezek az eszközök a mindennapos betegellátásban is segítséget nyújthatnak az orvosoknak.

– Ezek az infúziós terápiában felhasznált eszközök, a napi gyógyítás során az infúziós terápiában fontos szerepet töltenek be, de ezen túlmenően azt is fontosnak éreztük, hogy a gyöngyösi, több mint 1500 munkatársunk lássa, hogy azok a termékek, amelyeket ők naponta előállítanak, hogyan kerülnek a közvetlen környezetükbe elhasználásra, hogyan szolgálják a beteg emberek ellátását – mondta el Horn Péter vezérigazgató.

Pénzbeli támogatást kap többek között a gyöngyösi kórház is a Richter Gyógyszergyártó cégtől. A társaság összesen 140 millió forintot, intézményenként 2-2 millió forintot biztosít a Richter Egészségváros programsorozatban korábban részt vevő 70 kórháznak és szakrendelőnek.

– Úgy gondoljuk, hogy ebben a helyzetben a kórházakra egy nagyon komoly, megnövekedett teher hárul, hiszen a normál betegellátás mellett a koronavírusos fertőzéssel diagnosztizált betegeket is el kell látni, és ez, azt gondoljuk, hogy ehhez a kétmillió forint mindenképpen jól fog jönni a kórházaknak. Ezt k döntik el, saját hatáskörbe, hogy mire fordítják – magyarázta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője.

Ez az összeg kibővíti azt a 360 millió forintot, amelyet a társaság eddig adományozott az egészségügyi intézményeknek.
Weisz Péter főigazgató köszönőlevelében hangsúlyozza: – Minden segítség, felajánlás, adomány felértékelődik ezekben a napokban. Magánemberektől, cégektől kapott folyamatos segítség mind anyagi, de erkölcsi értelemben is erőt ad a kórház munkatársainak, hogy a betegek érdekében munkájukat a lehető legjobban végezzék.


Tovább az archívumra