Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Maradnak a korlátozások

Maradnak a korlátozások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezen a hétvégén is kötelező lesz a maszk és kesztyű viselése a közterületeken, valamint a boltokban. Húsvét óta harmadik alkalommal hozhat saját döntéseket a város, és rendelhet el szigorúbb korlátozásokat. Hiesz György polgármester úgy döntött, ugyanazok a szabályok lesznek érvényben, mint a korábbi hétvégéken, a védőfelszerelés használatán kívül ismét lezárják a mátrai parkolókat. A polgármester azt kéri: a hétvégét lehetőleg, mindenki töltse az otthonában!

Maszkban és kesztyűben érkeznek vásárolni az emberek, a városrendészek szintén így, védőfelszerelésben ellenőrzik a szabályok betartását. Így tesznek majd ezen a hétvégén is, hiszen húsvét óta már harmadik alkalommal kaptak lehetőséget a városvezetők, hogy saját hatáskörben meghozott döntésekkel, az általánosan érvényben lévők mellett szigorúbb korlátozásokat is elrendelhetnek településükön. A szabályok nem változnak az elmúlt hétvégékhez képest, a cél az, hogy megvédjük egymást a fertőzés kockázatától.

– Amikor a kormány bevezette ezt, hogy korcsoportok szerint lehet kimenni, vásárolni lehetőséget, az idősek többsége úgy értette, hogy akkor neki szabad kimenni vásárolni. És ezért, tömegesen mentek boltba. Erre próbáltam azt húsvétkor hozni, hogy kesztyű és maszk, ha legalább mennek, akkor próbáljunk védekezni, vagy, a fertőzöttektől próbáljuk védeni az egészségeseket – magyarázta Hiesz György polgármester.

Ha valakinek nem áll rendelkezésére szájmaszk, arcát sállal, vagy kendővel is eltakarhatja. Az eddigi tapasztalatok szerint az üzletek zacskókat adnak azoknak, akik kesztyű nélkül érkeznek bevásárolni. A védőfelszerelések viselése alól csupán az erdei szabadidős tevékenység jelent kivételt, a kirándulás során nem kell maszkot és kesztyűt hordani.
Szombaton és vasárnap ismét lezárják a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól, Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig.

A helyi szabályok nem csak a gyöngyösiekre érvényesek, hanem a városba érkezőkre is.

Ezek betartását a Városrendészeti Igazgatóság, a polgárőrök és a rendőrök is ellenőrizni fogják.


Tovább az archívumra