Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a forgalmas általános iskolák környékén, és ott ahol valamilyen okból szükséges

Kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a forgalmas általános iskolák környékén, és ott ahol valamilyen okból szükséges

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendőrök a településőrökkel a reggeli iskolakezdés és a délutáni befejezés időszakában ügyelnek a diákok biztonságára.

Gyöngyösön a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál a tanévkezdés napjától kiemelt rendőri jelenlétet biztosítanak, így kívánják elősegíteni a biztonságos közlekedést. Az iskola rendőre programot országosan 2008. szeptember 1-jével hirdették meg, amely az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló átfogó bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet.

A program keretében szeptember hónapban az iskolák környékén, a gyalogos átkelőhelyeknél fokozott rendőri jelenlétet biztosít a gyöngyösi kapitányság. Azt, hogy mely iskoláknál szükséges a jelenlét, azt egy baleseti helyzetelemzés előzte meg – tudtuk meg Balogh Tibor rendőrkapitánytól.

A vidéki iskoláknál a körzeti megbízottak, míg a város iskoláinál az egyenruhás közlekedésrendészeti rendőrök látják el ezt a szolgálatot, elsősorban 07:00 és 08:00 óra között, illetve az iskolai tanítás végén. Ebbe a feladatba bekapcsolódtak a polgárőrök és a településőrök is.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2010-09-03 )

Tovább az archívumra