Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vége a fűtési szezonnak

Vége a fűtési szezonnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Azokban az intézményekben, melyek a koronavírus-helyzet miatt nem működnek, már rég leállították a távhőszolgáltatást, most az idény végével pedig az összes társasházban kikapcsolták a fűtést Gyöngyösön. A szolgáltató közel 2900 lakásban biztosítja a fűtést, a szezon pedig hasonló volt az előző évihez. Most, a két fűtési szezon között a karbantartási és felújítási munkákat végzik el a szakemberek.

Az idei szezon fogyasztása megegyezik az előző évivel, most az április-májusi szeszélyes időjárás miatt hol melegebb, hol hidegebb volt az idő, ami befolyásolta a fűtési szolgáltatást – tudtuk meg a távfűtési művezetőtől.

– Most is előfordult az, hogy gyakorlatilag a fűtési idény végén az-az május 15-ét követően sor került olyan leállásra, amit nem megrendeltek a fogyasztóink, hanem a fűtési idény végével a szolgáltatást megszüntettük. Ez 11 lakóépületet érintett ebben az esztendőben, 10 épületet a Mérges úti kazánházhoz tartozó körzetbe és 1 épületet pedig a 80-i kazánházhoz tartozó épületben. – tette hozzá Tóth József.

A távfűtési művezető elmondta, most már minden lakóépületben leálltak a fűtésszolgáltatással, így a karbantartási munkákra tudják helyezni a hangsúlyt.

– A tervezett karbantartási munkák azok ebben az időszakban történnek. Jó néhány központban már elkezdtük az olyan jellegű karbantartási munkákat, ami nem érintette a fűtésszolgáltatást természetesen. De most következnek azok a munkák ahol régi, elavult, gyengébb teljesítménnyel kicsit zajosabban működő szivattyúk vannak, azokat a szivattyúkat kifogjuk cserélni, tervbe van véve hő központ felújítás is erre az időszakra. – mondta Tóth József, a Városgondozási Zrt. távfűtési művezetője.

A lakásokban a fűtést szeptember 15-ét követően kapcsolhatják újra vissza.


Tovább az archívumra