Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyithatnak az iskolák

Nyithatnak az iskolák

Az év végig marad a digitális oktatás, azonban június 2-tól engedélyezik, hogy az iskolákban a tanárok és a diákok oktatási céllal találkozhassanak, valamint kiscsoportos konzultációkat és egyéni felkészítést tartsanak. Hivatalos kötelezettség nincs ezekre, azonban az általunk kérdezett városi oktatási intézmények többsége szeretne élni a lehetőséggel. A tervek szerint a ballagásokat és az évzárókat megtartják, azonban változtatnak ezek lebonyolításán.

Hamarosan újra diákok lephetik el az iskolák folyosóit, hiszen a kormány június 2-tól lehetővé tette, hogy az intézmények kinyithassanak, és kiscsoportos foglalkozásokat tartsanak. Ez nem kötelező, azonban például a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium szeretne élni ezzel a lehetőséggel, természetesen a szabályokat betartva.

– Lesznek olyan csoportok, melyek pontosan az államtitkár úr által elmondottak szerint megjelennek az iskolában és egy kicsikét ráképeznek/rádolgoznak arra, ami eddig történt digitálisan. Ezt tehát tudható, hogy az oktatás mentén kicsit megpróbálunk már visszatérni a megengedett kereteken belül maradva természetesen a szokásos formához. – mondta híradónknak dr. Czinder Péter, a Berze Nagy János Gimnázium igazgatója.

Továbbá fontos számukra, hogy a diákokat méltó módon búcsúztassák, így a ballagást és az évzárót mindenképp szeretnék megtartani – mondta az igazgató. Az évzáró esetében minden osztályt külön időpontban hívnak majd be, míg ballagás alkalmával szeretnék, ha a szülők és diákok egyaránt valamilyen formában részt vennének az eseményen.
Hasonló a helyzet a Felsővárosi Általános Iskolában is, itt is már folynak az igényfelmérések a foglalkozásokkal kapcsolatban. Az intézmény igazgatója azt mondja, fontos lenne, hogy a gyerekek újra járhassanak iskolába, azonban még konkrétumok nincsenek azzal kapcsolatban, hogy hány gyermek vehet részt ezeken.

– Kiscsoportos foglalkozásokra, tehetséggondozásra, felzárkóztatásra van lehetőség. Jelen pillanatban bővebbet erről nagyon nem tudunk mondani, valószínűnek tartom, hogy azok a gyermekek, akiket már nagyon nem tudnak a szülők otthon tartani, vigyázni, mert munkahelyi szabadságaik elfogytak, azok a gyerekek meg fognak jelenni az iskolában. Erre majd felmérés fog kimenni a hét folyamán. – tette hozzá Horváth Zoltán Tiborné igazgató.

A gyermekeket külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell az iskoláknak, emellett június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje is. A tervek szerint konkrét döntések a jövő héten várhatóak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese – A banya
09:11
Ízelítő - Különkiadás
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság