Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lesznek nyári táborok

Lesznek nyári táborok

A napközis táborok mellett már az ottalvós táborok is megtarthatók június 16-tól. A táboroztatásnak azonban szigorú szabályai vannak: csak egészséges gyerekek és személyzet mehet, amit nyilatkozattal kell igazolni. Ha valaki a tábor ideje alatt betegedne meg, egy ott kialakított elkülönítőbe kerül. A 300 fősnél nagyobb táborokban kötelező lesz az orvosi jelenlét. Ugyancsak kötelezik a táborszervezőket a nyitás előtti fertőtlenítésre, a gyerekeknek pedig higiéniás oktatást kell tartani a táborozás kezdetén. Gyöngyösön is többen terveznek tábort indítani, televíziónk annak járt utána, hogy tudják ezt megvalósítani.

Természettudomány, állatvilág, tánc. Csak néhány tematikus tábor, melyet Gyöngyösön szerveznek a fiataloknak. A kormány döntése értelmében nem kell búcsút inteni a nyári táboroknak, ugyanis mind ottalvós, mind napközis formában megtarthatók. A Mátra Múzeum a tavalyi évhez hasonlóan napközis tábor keretében fogadja majd a gyerekeket. A csoportok azonban maximum 15 fősek lehetnek, korosztályos bontásban. A táboroztatás 5 héten keresztül zajlik majd, június 29-én kezdenek.

– Ugyanazok a játékos mozgalmas, izgalmas foglalkozások lesznek a természettudományok minden területén belül, amik eddig is voltak, tehát lesz foglalkozva állatokkal, ásványokkal, ősmaradványokkal. Kapnak foglalkozást valószínűleg egy kicsit a világűr témaköréből is. – mondta Fodor Rozália, a Mátra Múzeum muzeológusa.

A muzeológus hozzátette, lesz egy rendhagyó tábor is az idősebb korosztálynak július 13-tól, ahol a természettudomány jelenségei mellett betekintést nyerhetnek a muzeológusok munkájába és ki is próbálhatják azt.
A másik kedvelt tábor Gyöngyösön a Zoo-tábor, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal, életformájukkal, gondozhatják őket és kreatív foglalkozáson vehetnek részt. Az állatkert tulajdonosa elmondta, idén is szeretnék megtartani, viszont sok szigorú szabályt kell betartani ahhoz, hogy ez megvalósulhasson.

– Kétóránkénti fertőtlenítés ahol a gyerekek tartózkodnak, beleértve a kilincseket, tárgyakat amivel találkoznak, a játszótéri elemeket, a mosdókat. Ezzel még nem is lenne gond, viszont a 1,5 méteres megkötés rájuk is vonatkozik. Ugye gyerektáborról beszélünk, tehát hosszú bezártság után kiszabadulnának végre és ilyen szabályokat kell betartani: nem lehet puszilkodni, ölelkezni ezt nagyon nehéz gyermekekkel megértetni. Vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy milyen rendszerbe tudnánk idén is megtartani a tábort. – tette hozzá Barcai Henrietta, a Gyöngyösi Állatkert tulajdonosa.

Balett, modern tánc, akrobatika, drámajáték és kirándulás. A Dance Land Táncstúdió tábora is igen népszerű, amit idén június 29-től szeretnének megtartani.

– Már nagyon örülünk, nagyon várjuk. Próbáltuk velük tartani a kapcsolatot – többé kevésbé sikerült is. Különböző feladatokat adtam nekik ők ezzel jelentkeztek is, visszaküldték. Versenyeken vettünk részt, online táncversenyen, rajzversenyen ami a tánccal volt kapcsolatos, jelmeztervezés. Mindenhol értünk is el eredményeket, tehát fantasztikus azért, hogy így is mozgunk és dolgozunk, de azért egy közös együttlét öröme semmivel sem ér föl. – nyilatkozta az Aktuálisnak Vincze-Bódis Bea, a Dance Land Táncstúdió vezetője.

A gyerekek is már várják az új tábori élményeket.

– Nagyon szeretném hogyha lenne tábor, mert az igazából nekem jó hely is, mert ott szoktunk táncolni a nagyokkal meg kézműveskedni. – mondta Vincze Bertalan Máté.

Az összes tábor iránt nagy az érdeklődés, szinte már most túljelentkezések vannak, de a szervezők kérik, hogy legyenek még türelemmel a szülők és a táborozni vágyók, ők pedig igyekeznek olyan feltételeket teremteni, ami megfelel a szabályoknak, de a táborozók is jól szórakozhatnak az ottlétük során.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese – A banya
09:11
Ízelítő - Különkiadás
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság