Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét lesz lomtalanítás

Ismét lesz lomtalanítás

Pünkösd után, azaz június 2-tól újra az eredeti nyitvatartás szerint, de csak telefonos bejelentkezést követően fogadják az ügyfeleket a gyöngyösi hulladékudvarban. Mint ahogyan eddig, most is kötelező a szájmaszk és kesztyű viselése, valamint 10 perc áll az ügyfelek rendelkezésére a hulladék elhelyezésére. Szintén ettől a dátumtól lehet kérni a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatást is. Gyöngyösön a szelektív- és zöldhulladék-szállítás továbbra is kéthetente történik, a környező településeken pedig havonta egyszer.

Május 11. óta újra nyitva tart a gyöngyösi hulladékudvar. Kezdetben még csökkentett idősávban, június 2-tól azonban már ismét a normál nyitvatartás szerint fogadják majd az ügyfeleket, de telefonon még most is előre kell egyeztetni időpontot. A hulladék elhelyezésére 10 perc áll rendelkezésre. Emellett az ügyfélszolgálat is beindul.

– Az ügyfélszolgálatunk is vissza fog állni, egyelőre ott is az a terv, hogy telefonon kell egyeztetni és ott is időpontot fognak adni, és akkor tudják az ügyeiket intézni. Ez a koronavírus alatt eléggé bevált és szeretnénk hogyha a továbbiakban is ez így lenne. – mondta Hencz Zsolt, az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Pünkösd után ismét lesz lomtalanítás is. A hulladékgazdálkodási művezető elmondta, hogy már most sokan kérték, eddig 30 igénybejelentés érkezett. Hozzátette, a szolgáltatás menete ugyanúgy zajlik, mint a veszélyhelyzet előtt, tehát telefonon kell időpontot egyeztetni és egy évben egyszer lehet kérni.

– Minden olyan hulladék kirakható, ami a kommunális gyűjtés során nem fér bele a kukába – ilyenek a bútorok, műanyagszékek, játékok, apróbb lomok például ruhák, gyerekjátékok. A kisebb méretűeket bezsákolva kérnénk, hogy könnyebben pakolhatóak legyenenek. Amit nem lehet kihelyezni: az elektronikai hulladék, építési törmelék, veszélyes hulladék, gumiabroncs, illetve a szelektíven gyűjthető anyagok. – tájékoztatott Kovács Zsolt.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a hulladékudvaron beruházásokat is terveztek, így hamarosan új irodaház és válogatócsarnok épülhet, ami reményeik szerint az év végéig el is fog készülni.


Az Aktuális napi hírei (2020-05-27 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság