Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Augusztus 20-án adják át a városi elismeréseket

Augusztus 20-án adják át a városi elismeréseket

A tavaszi veszélyhelyzet miatt elmaradt több városi kitüntetés átadása is. Csütörtökön, az éjszakába nyúló testületi ülésen Gyöngyös képviselői úgy határoztak, hogy az idén a Pro Civitate, a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa, a Gyöngyös Város Egészségügyéért, a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért, és a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért elismeréseket rendhagyó módon az augusztus 20-ai városi ünnepségen vehetik majd át a díjazottak.

Módosította a grémium az egyes önkormányzati támogatásokról szóló helyi rendeletet is. Eszerint a civil szervezeteknek, egyesületeknek szóló pályázatokat június 30-ig írják ki.
Miután idén Gyöngyösön hét tagóvoda-vezető megbízatása is lejár, a testület döntött arról, hogy július 1-jétől – a jelenlegi vezetők nyugdíjba vonulása miatt – a Tündérkert Tagóvodát Balogh Tamásné, a Fecske Úti Tagóvodát pedig Havellant Melinda irányítja. Öt intézményben pedig meghosszabbították a vezetők kinevezését.
Tekintettel arra, hogy idén augusztus 20. csütörtökre esik, módosult a közterületek használatára vonatkozó önkormányzati rendelet is. Ennek értelmében a Fő téren 23:30- ig lehet hangosítani pénteken és szombaton, valamint a városi rendezvényeken, illetve akkor, ha a programot követő másnap nem munkanap.
A testület elfogadta a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület éves beszámolóját, ám az önkormányzat megszüntette a szervezettel korábban kötött együttműködési megállapodást. A város jövőre egy új típusú szerződés keretei között tervezi az egyesülettel való közös munkát.
A képviselők megítélték, de feltételhez kötötték a Gyöngyösi Kézilabda Klub 30 millió forintos támogatási keretét, amellyel a férficsapat Európai Liga nemzetközi kupasorozaton való indulását segíti. A képviselők méltányolták az Energia SC kérését, így az egyesület, a korábban megítélt támogatáson túl működési költségeinek fedezésére újabb ötmillió forintot kap a várostól.
A grémium jóváhagyta a Jeruzsálem Úti Tagóvoda belső felújítására vonatkozó pályázat benyújtását, melyhez 21,8 millió forintos saját forrást biztosít.
A testület elfogadta az autóbuszos helyi közlekedés módosításáról szóló koncepciót, és felhatalmazta a polgármestert, valamint a városüzemeltetési igazgatóságot, hogy a szolgáltatás részleteiről egyeztessen a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel. Ezt követően júliusban már egy konkrét, menetrendet is tartalmazó tervezet kerül a grémium elé, amely szeptembertől lépne életbe.
Egy későbbi ülésen tárgyalja a testület a sástói létesítmények üzemeltetésére vonatkozó napirendet, miután a feladatra jelentkező egyetlen pályázó visszalépett szándékától. A szolgáltatás biztosítására újabb, nyílt pályázatot ír ki az önkormányzat azzal a feltétellel, hogy a leendő működtető rendelkezhet a sástói szolgáltatásokból származó teljes bevétellel, ám működési támogatásra nem tarthat igényt.
A vendéglátóhelyek és üzletek éjszakai nyitvatartásának megváltoztatását tartalmazó napirend pedig októberben kerül a képviselők asztalára, figyelembe véve a következő negyedév tapasztalatait.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Márkus Liza - Most múlik pontosan
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Korfu - kisfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A kakas és a pipe
18:06
Ízelítő - Különkiadás
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Méhek nyomában - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság