Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jutalmazza a szociális szféra dolgozóit a kistérség

Jutalmazza a szociális szféra dolgozóit a kistérség

A veszélyhelyzet után először ültek össze a Gyöngyös Körzete Kistérség település vezetői. A megbeszélésen többek között döntöttek a szociális szférában dolgozók jutalmazásáról is. A vírus után most ülésezett először az orvosi mikrotérségi társulás, valamint a regionális hulladékgazdálkodási társulás is.

Benkő Béla a napirendi pontok előtt kért szót a város vezetőktől. Bővítenék a hegyi kerékpáros hálózatot, ezért tájékozódni szeretnének, hogy egyes települések területén hol lehetne útvonalakat kijelölni, továbbá tervezik a polgármesteri hivatalok előtt szervizpontok kialakítását, ezzel is segítve a két keréken közlekedést.
A kistérségi ülésen több napirendi pontot tárgyaltak a vezetők, méltányossági kérelmeket bíráltak el, és a vírushelyzet miatt elmaradt feladataikat végezték el. Elfogadták a belső ellenőrzési jelentést, a zárszámadást és a költségvetési beszámolót.
A szociális szférában dolgozók vírushelyzet alatti munkáját méltatta Maka Piroska igazgató, aki elmondta, hogy az ellátottakkal közvetlen kapcsolatban álló kollégák, sokszor napokat egyhuzamban dolgoztak és az intézményekben aludtak.

– Az ellátottaknak próbáltak lelki segítséget, és az étkezés biztosításával fizikális segítséget megadni. Így állítottuk össze azt a 71 fős gárdát, akinek elismerésként bruttó 100 ezer forint jutalmat javaslunk. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Az intézmény 2019. évi szabad pénzmaradványa biztosít erre fedezetet, bruttó 8 millió forintot.
Ülésezett az orvosi mikrotérségi társulás is, ezen többek között elfogadták a tavalyi évi beszámolókat.

– Rendezni kellett a Kft-nek a tőkéjét, a 24-16 órás orvosi ügyeletet tavaly vette át a mikrotérség, tavaly alakítottunk egy kft-t, és olyan nem várt kiadások jöttek, részben nagyon sok műszer hitelesítés, belső javítási munkák, és a vírus alatt nagyon sok fertőtlenítő eszközre, egyebekre kellett költeni, hogy pénzt kértek a Kft munkatársai. – mondta el Hiesz György, a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás elnöke.

A Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás is összeült, Hiesz György azt mondja: sok probléma van a hulladékgazdálkodással, ezért igyekeznek ezeket orvosolni.

– Mi elismerjük azt, hogy a végeken dolgozók, tehát akik az effektív munkát végzik a hulladékgazdálkodásban, azok vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben, ugye Pesten beszedik a díjat országosan, Miskolci régióközpont lead a végrehajtónak valamennyi pénzt, vagy lead, vagy nem ad, tehát nagy probléma a működés és ez látszik a munka minőségén is, sok a panasz. – mondta el a Társulás elnöke.

Hiesz György hozzátette: örömteli hír viszont, hogy a Kenyérgyár úti telephelyen egy nagyobb fejlesztés valósul meg a közeljövőben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Márkus Liza - Most múlik pontosan
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Korfu - kisfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A kakas és a pipe
18:06
Ízelítő - Különkiadás
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Méhek nyomában - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság