Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jutalmazza a szociális szféra dolgozóit a kistérség

Jutalmazza a szociális szféra dolgozóit a kistérség

A veszélyhelyzet után először ültek össze a Gyöngyös Körzete Kistérség település vezetői. A megbeszélésen többek között döntöttek a szociális szférában dolgozók jutalmazásáról is. A vírus után most ülésezett először az orvosi mikrotérségi társulás, valamint a regionális hulladékgazdálkodási társulás is.

Benkő Béla a napirendi pontok előtt kért szót a város vezetőktől. Bővítenék a hegyi kerékpáros hálózatot, ezért tájékozódni szeretnének, hogy egyes települések területén hol lehetne útvonalakat kijelölni, továbbá tervezik a polgármesteri hivatalok előtt szervizpontok kialakítását, ezzel is segítve a két keréken közlekedést.
A kistérségi ülésen több napirendi pontot tárgyaltak a vezetők, méltányossági kérelmeket bíráltak el, és a vírushelyzet miatt elmaradt feladataikat végezték el. Elfogadták a belső ellenőrzési jelentést, a zárszámadást és a költségvetési beszámolót.
A szociális szférában dolgozók vírushelyzet alatti munkáját méltatta Maka Piroska igazgató, aki elmondta, hogy az ellátottakkal közvetlen kapcsolatban álló kollégák, sokszor napokat egyhuzamban dolgoztak és az intézményekben aludtak.

– Az ellátottaknak próbáltak lelki segítséget, és az étkezés biztosításával fizikális segítséget megadni. Így állítottuk össze azt a 71 fős gárdát, akinek elismerésként bruttó 100 ezer forint jutalmat javaslunk. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Az intézmény 2019. évi szabad pénzmaradványa biztosít erre fedezetet, bruttó 8 millió forintot.
Ülésezett az orvosi mikrotérségi társulás is, ezen többek között elfogadták a tavalyi évi beszámolókat.

– Rendezni kellett a Kft-nek a tőkéjét, a 24-16 órás orvosi ügyeletet tavaly vette át a mikrotérség, tavaly alakítottunk egy kft-t, és olyan nem várt kiadások jöttek, részben nagyon sok műszer hitelesítés, belső javítási munkák, és a vírus alatt nagyon sok fertőtlenítő eszközre, egyebekre kellett költeni, hogy pénzt kértek a Kft munkatársai. – mondta el Hiesz György, a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás elnöke.

A Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás is összeült, Hiesz György azt mondja: sok probléma van a hulladékgazdálkodással, ezért igyekeznek ezeket orvosolni.

– Mi elismerjük azt, hogy a végeken dolgozók, tehát akik az effektív munkát végzik a hulladékgazdálkodásban, azok vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben, ugye Pesten beszedik a díjat országosan, Miskolci régióközpont lead a végrehajtónak valamennyi pénzt, vagy lead, vagy nem ad, tehát nagy probléma a működés és ez látszik a munka minőségén is, sok a panasz. – mondta el a Társulás elnöke.

Hiesz György hozzátette: örömteli hír viszont, hogy a Kenyérgyár úti telephelyen egy nagyobb fejlesztés valósul meg a közeljövőben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság