Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Továbbra is tanácsos hordani a maszkot

Továbbra is tanácsos hordani a maszkot

Sokan rosszul, vagy egyáltalán nem hordanak már maszkot a veszélyhelyzet elmúltával. A boltokban és a tömegközlekedési eszközökön ugyan kötelező a használata, azonban jó néhányan itt sem viselik megfelelően a védőeszközt. A szakemberek szerint a maszk még mindig nagyon fontos, annak hordását továbbra is javasolják, hiszen a vírus még nem múlt el.

A boltokban ugyan kötelező a maszk használata, azonban sokan rosszul, vagy egyáltalán nem is hordják a védőeszközt. Van, aki felveszi, de az orrát nem takarja el vele, de van olyan is, aki csak az álla alatt hordja. Az általunk megkérdezettek szerint fontos a használata.
Sokakat zavar, hogy a boltokban a 1,5 méteres távolságot nem mindenki veszi figyelembe és ez többeknél is nagy feszültséget okoz.
A maszk viselését a szakemberek is fontosnak tartják. Dr. Nagy Éva háziorvos szerint a védőeszköz használata létfontosságú. Azt mondja: fontos tudatosítani az emberekben, hogy a vírus még nem múlt el, így a maszk továbbra is nagy védelmet nyújthat mindenki számára.

– A vírus nem tűnt el az országból, pláne a világból. Gyakorlatilag bárki, bárhol, bármikor megfertőződhet. A legegyszerűbb védekezési mód az orrot és szájat takaró maszk viselése. Azzal nem csak magunkat védjük meg, hanem ne adja isten nekünk bajunk lesz, nem feltétlenül csak koronavírus, hanem egyéb, akkor azzal megvédjük honfitársainkat is a fertőződéstől. – nyilatkozta Dr. Nagy Éva háziorvos.

Dr. Nagy Éva hozzátette: a maszk használata mellett továbbra is fontosnak tartja a megfelelő higiéniát, így a különböző fertőtlenítők használatát is. Azonban az immunrendszer erősítése is elengedhetetlen, ehhez a nyár adta lehetőségeket fontos kihasználni – emelte ki a szakember.

– A nyári hónapokban nagyon sokat legyünk szabad levegőn, használjuk ki a napfényt, kivéve 11 és három óra között. Ha lehetőség van, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt mindenképpen fogyasszunk bőségesen. Majd augusztus közepétől – szeptember elejétől már el lehet kezdeni a szintetikus vitaminokat szedni az immunrendszer erősítésére. – tájékoztatott Dr. Nagy Éva.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság