Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A feketemunka leküzdéséért demonstráltak a Liga Szakszervezetek aktivistái Gyöngyös Fő terén a tisztes munka világnapján

A feketemunka leküzdéséért demonstráltak a Liga Szakszervezetek aktivistái Gyöngyös Fő terén a tisztes munka világnapján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A magyar kormány is ugyanezért küzd, és meg is tették az első lépéseket, mondta a demonstráción a térség parlamenti képviselője.

A világ szakszervezeti szövetségei október hetedikét három éve nevezték ki a tisztes munka világnapjává. Csütörtökön egyszerre 110 országban tartottak demonstrációt a fekete munka kifehérítéséért, a becslések szerint több millió ember vonult utcára úgy, mint ahogy itt, Gyöngyös Fő terén történt.

Egyes felmérések szerint legalább a gazdaság húsz százalékát érinti a közterhek befizetése nélkül működő munkamódszer. A kormány egyetért a szakszervezetekkel abban, hogy mérsékelni kell a feketegazdaságot, és erre már meg is tették az első intézkedéseket – foglalta össze Balázs József országgyűlési képviselő.

Az aktivisták jelképes átöltözésükkel is arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a feketemunkával a munkáltató, a munkavállaló és az állam egyaránt rosszul jár.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-10-08 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés