Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hatósági végzés szerint nincs arra bizonyíték, hogy Lakatos Zsolt volt önkormányzati, képviselő tevékenyen részt vett volna abban a bűncselekményben, amely során áprilisban a rendőrség műszaki eszközöket foglalt le a lakásán

A hatósági végzés szerint nincs arra bizonyíték, hogy Lakatos Zsolt volt önkormányzati, képviselő tevékenyen részt vett volna abban a bűncselekményben, amely során áprilisban a rendőrség műszaki eszközöket foglalt le a lakásán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Minderről maga az érintett tájékoztatta a sajtót, és jelezte: két politikai párt ellen is feljelentést fontolgat jó hírneve megsértése miatt.

Amint arról korábban beszámoltunk, áprilisban orgazdaság miatt indult eljárás az akkor még önkormányzati képviselő Lakatos Zsolt ellen, miután lakásán különböző gépeket foglalt le a rendőrség azzal a gyanúval, hogy az eszközök lopottak. Az érintett sajtótájékoztatón tudatta: a hatóságok megszüntették ellene a nyomozást, mert nem állapítható meg sem bűncselekmény, sem az, hogy ő követett volna el bűncselekményt. Lakatos Zsolt úgy vélte, politikai ellenlábasainak állhatott érdekében az eset, amellyel sárba tiporták jó hírnevét.

Mint ismeretes, a tavaszi kampányban két párt is megemlítette politikai hirdetésében az ügyet, az MSZP, illetve a Jobbik. Lakatos Zsolt ezért mindkét pártszervezet ellen feljelentést kíván tenni, és erkölcsi elégtételt is szeretne kapni tőlük..

A volt képviselő szerint térségi intézmények és civil szervezetek több százmillió forint értékű amerikai adománytól estek el az ügy kirobbantása után, mivel az eset előtt épp azon dolgozott, hogy 2005 óta a harmadik nagy értékű segítséget is megszerezze számukra. Lakatos Zsolt azt reméli, hogy ügye tisztázásával az amerikai nagykövetség bizalmát is visszaszerezheti.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-10-08 )

Tovább az archívumra