Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A héten leállította tevékenységét a szolnoki Betegszállító Bt., az ok: a pénzhiány.

A héten leállította tevékenységét a szolnoki Betegszállító Bt., az ok: a pénzhiány.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyakorlatilag az összes többi, betegszállítással foglalkozó vállalkozás is azt mondja: az elégtelen és akadozó központi források miatt a csőd közvetlen közelébe kerültek.

A szolnoki leállás lehet az első abban a csődhullám-sorozatban, amely mára már nagyon is konkrétan fenyegeti a betegszállítási rendszert – mondják az érintettek. A kórház átszervezések miatt évek óta egyre több feladatot ellátó szállítóknak a folyamatosan növekvő gépkocsilízing-részletekkel és üzemanyagárakkal is meg kell birkózniuk. Mindezt úgy, hogy az elmúlt években folyamatosan csökkent az OEP finanszírozása, és rendszeressé vált a kifizetések többhónapos késése is.

Az 1 kilométerre jutó üzemanyag költség átlagosan 150 és 170 Ft között mozog. Ebből az OEP kilométerenként 87 Ft 20 fillért finanszíroz. Hiába rendelkezik 3 millió forintos hitelkerettel a gyöngyösi betegszállító cég, a kifizetetlen számlákat nem lehet a végtelenségig tolni – mondja az ügyvezető. A 32 települést ellátó, évente közel 24 ezer beteget szállító gyöngyösi Home Sped is a legutolsó tartalékait éli fel.

A betegszállítók szerint a legfontosabb megoldandó probléma a finanszírozás azonnali rendezése mellett a betegszállítási utalványozás rendszerének felülvizsgálata.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-10-08 )

Tovább az archívumra