Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kötelező maszkhasználat a városi intézményekben

Kötelező maszkhasználat a városi intézményekben

Szigorúbban kéri számon az önkormányzat saját intézményeiben a vírushelyzetben hozott óvintézkedések betartását, és ahol már nem volt szükséges, ismét kötelező maszkot hordani – erről döntött Hiesz György polgármester, miután országszerte növekedik a fertőzöttek száma. Az augusztus 20-i városi ünnepség megtartják, a kitüntetés átadóra viszont csak korlátozott számban várják a vendégeket. Hiesz György azt mondja: számítani lehet arra, hogy hamarosan ismét országos intézkedésekre kerül sor.

Újra kell gondolni a városi intézményekben a szigorítások bevezetését – hiszen ismét márciusi fertőzöttségi adatok mutatkoznak országosan – mondta Hiesz György polgármester, aki szerint számítanunk kell arra, hogy hamarosan a kormány is lépni fog. A mai naptól viszont szigorúbban kéri számon az önkormányzat például a maszkhasználatot a saját intézményeiben.

– Ez most még csak azt jelenti, hogy például a városházába csak maszkban lehet belépni, kézfertőtlenítés után jöhetnek az ügyfélszolgálatra, és esetlegesen a kollégákhoz fogadóórára vagy bármilyen ügyintézésre, de ugyanezt megköveteljük az intézményeinknél is. – mondta Hiesz György polgármester.

Ahol eddig is érvényben voltak az intézkedések, annak betartását ellenőrizni fogják, mint például az óvodákban, bölcsődékben, az idősek otthonában pedig továbbra is szigorú látogatási rend marad érvényben.
Az ezekben az intézményekben dolgozóknak ismét kötelező lesz jelezniük külföldi utazási szándékukat, és ha sárga, illetve piros jelzésű országba készülnek, szabadságuk terhére kell letölteni a karantént. Hiesz György az időseket és krónikus betegeket arra kéri, bevásárláshoz, csekkbefizetéshez kérjék az önkormányzat segítségét, hiszen önkénteseik továbbra is rendelkezésükre állnak.
A polgármester szerint fontos az óvatosság, hiszen a kijárási korlátozást már mindenki ismeri, előzzük meg, hogy ismét életbe léptessenek hasonló intézkedéseket. Az augusztus 20-i városi ünnepséget viszont csak kismértékben érintik a korlátozások.

– Kenyérszentelő mise, utána városi ünnepség, és kitüntetés átadás. A meghívottak száma korlátozott, tehát csak a kitüntetettek, vendégek, hozzátartozók, barátok, ez egy korlátozott létszám, nem szeretnénk tömegrendezvényt csinálni. – tette hozzá Hiesz György.

Arról, hogy az őszi rendezvényeket, mint például a Szüreti Fesztivált fogja-e érinteni, és ha igen, milyen mértékben a korlátozás, egyelőre nem tudják, ám Hiesz György azt kéri a lakosoktól, hogy tartsák be az óvintézkedéseket, és vegyék komolyan az üzletekben is a kötelező maszkhasználatot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - Klip
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:05
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Márkus Liza és Gonda László koncertje
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 3. rész
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nemzetiségi magazin
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság