Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Augusztus végére elkészülhet a Petőfi utca aszfaltozása

Augusztus végére elkészülhet a Petőfi utca aszfaltozása

Várhatóan augusztus 29-én fejeződnek be az aszfaltozási munkák a Petőfi utcában. A csatornázási munkálatokkal már elkészültek, így a márciusban megkezdett felújítás lassan a végéhez ér. Jelenleg teherbírási mérések, illetve talajszintezés folyik, ezeket követően kerül fel az aszfalt.

A végső fázisába ért a Petőfi utcai csatornázás, amely egyik utolsó szakasza a város területén megvalósuló, mintegy 2,3 milliárd forint értékű szennyvíz beruházásnak. A márciusban elkezdődött felújítás lassan befejeződik, így hamarosan már csak az aszfaltozás lesz hátra – mondja a projektvezető.

– Igazából 95%-ban teljesen megépült a csatornahálózat, amiről a tenderben kiírás született. Ebből csatornaépítésileg csak a Báthory-Pesti úti szakasz, és egy rövid, 130 méteres szakaszon a Széna-Béla utcai bélelés van hátra. Ez a két szakasz van csatornaépítésileg hátra, valamint a végleges útburkolati helyreállítások. – mondta el Király Ferenc projektvezető.

Jelenleg talajszintezés, valamint teherbírási mérések folynak – mondja a projektvezető, aki hozzátette: hamarosan megkezdődik a 760 méteres szakasz aszfaltozása.

– A Petőfi utca a legkritikusabb szakasza ennek az újjáépítésnek. Jelen pillanatban ez 760 méteres csatornaszakaszt jelent, az utca felső 400 méteres része kerül legelőször aszfaltozásra, de augusztus végére az alsó szakasz is helyre lesz állítva, az asztalburkolattal együtt. – tette hozzá Király Ferenc projektvezető.

A kivitelezővel folyamatosan kapcsolatban van Kévés Tamás, a körzet képviselője, aki azt mondja: a Petőfi utcai felújítás létfontosságú, hiszen ez az egyik legforgalmasabb útja Gyöngyösnek.

– Nagyon fontos nekünk, hogy augusztus végén adja át a kivitelező az utat, hiszen a helyi járat közlekedés, illetve a helyközi Gyöngyössolymosi járat is erre fog közlekedni, így nagyon kérjük, hogy ezt a határidőt tartsa be. – nyilatkozta Kévés Tamás alpolgármester.

Az alpolgármester elmondta: az önkormányzat bízik abban, ha elkészül a nyugati elkerülő út, a jelenleg állami kézben lévő Petőfi utcát átveheti a város.

– Az a kormányzati szándék, amit országgyűlési képviselő úr is ígért, hogy a nyugati elkerülő elkészül, azzal együtt ezt az utat átadják városi használatra és olyan paraméterekkel, hogy egy teljes szőnyegaszfaltot kap, tehát az igazi felújítást a Petőfi utca akkor fogja megkapni, amit 2022-re ígértek. – mondta Kévés Tamás.

Az alpolgármester hozzátette: a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola melletti járda is megújul, azt saját képviselői keretéből finanszírozza.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - Klip
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:05
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Márkus Liza és Gonda László koncertje
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 3. rész
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nemzetiségi magazin
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság