Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitiltanák a motorosokat

Kitiltanák a motorosokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az év nagy részében kitiltaná a motorosokat a galyatetői és a parádsasvári elágazók közötti szakaszról a Parádsasvári Önkormányzat. A helyi polgármester erre vonatkozóan a napokban egy 360 ember által aláírt kérvényt nyújtott be a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság részére. A kitiltás ötlete erősen megosztó: az üggyel kapcsolatban több érdekképviselet is nemtetszését fejezte ki. A motorosok közös megoldást és egy egyeztető fórumot szeretnének.

Többek között ezt a motorost is kitiltanák március 15-től egészen november 30-ig, valamint az ünnep- és munkaszüneti napokon a galyatetői és a parádsasvári elágazók közötti szakaszról. A Parádsasvár, Parád és Bodony község lakosai által aláírt kérvényt benyújtották a megyei Rendőr-főkapitányságnak. Holló Henrik, Parádsasvár polgármestere szerint szinte élhetetlen a környék a nyári motoros főszezonban és az ott lakókat zavarják a hangos járművek és a balesetveszély.
A kitiltást sokan ellenzik. A Motoros Érdekvédelmi Egyesület nyílt levélben kéri a polgármestert, hogy egyeztető tárgyalást folytassanak annak érdekében, hogy kompromisszumra jussanak. Kerestük az egyesület elnökét, azonban ő a hivatalos válaszig nem kíván megszólalni az üggyel kapcsolatban. Mint megtudtuk, rajtuk kívül több egyesület is nemtetszését fejezte ki.
Felháborító és érthetetlen – így jellemzi Juhász Gábor, a Hatvani Motoros Egyesület elnöke ezt a kezdeményezést. Mint mondja, ez a szakasz rendkívül népszerű, így a teljes motoros társadalom kitiltása nem lenne célszerű. Szerinte tiltás helyett inkább közös nevezőre kellene jutni és azokat kellene kiszűrni, akik szabálytalanul közlekednek.
Holló Henrik polgármester televíziónknak elárulta, a tiltással kapcsolatban sok visszajelzést kapott egyesületek részéről, de mint mondja: ezek nem egységesek.
A rendőrség részéről hivatalos válasz egyelőre nem érkezett az üggyel kapcsolatban.


Tovább az archívumra