Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Októbertől ismét járnak a vonatok az eredeti menetrend szerint

Októbertől ismét járnak a vonatok az eredeti menetrend szerint

A MÁV október elsejével tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, köztük Vámosgyörk-Gyöngyös között is. A pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják majd az utasokat és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is. A részletes menetrendeket a MÁV honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Üresen áll a vasúti peron Gyöngyösön, ugyanis június 6. óta több helyen is ideiglenes járványügyi menetrend lépett életbe, köztük a Vámosgyörk- Gyöngyös szakaszon is. Most naponta egy vonatpár közlekedik, a többi járat helyett pedig pótlóbuszok járnak. Egy felülvizsgálat során azonban úgy döntött a megrendelő minisztérium és a vasúttársaság, hogy októbertől visszaállítják az eredeti menetrendet tíz vasútvonalon.

– A korábbi csökkentést azzal indokolták, hogy rendkívüli mértékben csökkent az utas szám, ez a Vámosgyörk-Gyöngyös vasútvonal esetében, évente körülbelül 53 ezer utas veszi igénybe és havi szinten a járványt megelőzően körülbelül 5000-en utaztak naponta ezeken a vonatokon. Már márciustól kezdődően ez körülbelül kevesebb, mint az egyharmadára csökkent naponta 1500 fő volt az utas szám. – tájékoztatott Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy a minisztérium és a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kísérte a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát. Az eredeti menetrendeket a június óta gyűjtött tapasztalatok alapján, a közlekedési szolgáltatók kezdeményezéseit figyelembe véve, a szaktárcával történő egyeztetést követően állítják vissza. Emellett kérik az utasokat a járványügyi szabályok betartására.

– Most már nem elegendő hordani a sálat vagy kendőt a szánk, orrunk előtt, hanem mindenképp orvosi- vagy munkavédelmi maszkra van szükség. Mi fertőtlenítjük az összes járművet, ami részt vesz az utasforgalomban, de kérjük szépen az utasokat, hogy a zárt helyeken pl.: állomásépületnél mindenképp viseljék a maszkot, ne csak a vonatokon. – mondta Biber Anett.

A szabályszegő utas amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, pótdíj-fizetésre kötelezhető, ki is zárhatják az utazásból, további ellenszegülés esetén pedig a személyzet rendőri segítséget kérhet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 1. rész
09:12
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:08
Massaiok - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 2. rész
18:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság