Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Októbertől ismét járnak a vonatok az eredeti menetrend szerint

Októbertől ismét járnak a vonatok az eredeti menetrend szerint

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A MÁV október elsejével tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, köztük Vámosgyörk-Gyöngyös között is. A pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják majd az utasokat és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is. A részletes menetrendeket a MÁV honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Üresen áll a vasúti peron Gyöngyösön, ugyanis június 6. óta több helyen is ideiglenes járványügyi menetrend lépett életbe, köztük a Vámosgyörk- Gyöngyös szakaszon is. Most naponta egy vonatpár közlekedik, a többi járat helyett pedig pótlóbuszok járnak. Egy felülvizsgálat során azonban úgy döntött a megrendelő minisztérium és a vasúttársaság, hogy októbertől visszaállítják az eredeti menetrendet tíz vasútvonalon.

– A korábbi csökkentést azzal indokolták, hogy rendkívüli mértékben csökkent az utas szám, ez a Vámosgyörk-Gyöngyös vasútvonal esetében, évente körülbelül 53 ezer utas veszi igénybe és havi szinten a járványt megelőzően körülbelül 5000-en utaztak naponta ezeken a vonatokon. Már márciustól kezdődően ez körülbelül kevesebb, mint az egyharmadára csökkent naponta 1500 fő volt az utas szám. – tájékoztatott Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy a minisztérium és a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kísérte a megmaradt vonatok és a pótlóbuszok utasforgalmát. Az eredeti menetrendeket a június óta gyűjtött tapasztalatok alapján, a közlekedési szolgáltatók kezdeményezéseit figyelembe véve, a szaktárcával történő egyeztetést követően állítják vissza. Emellett kérik az utasokat a járványügyi szabályok betartására.

– Most már nem elegendő hordani a sálat vagy kendőt a szánk, orrunk előtt, hanem mindenképp orvosi- vagy munkavédelmi maszkra van szükség. Mi fertőtlenítjük az összes járművet, ami részt vesz az utasforgalomban, de kérjük szépen az utasokat, hogy a zárt helyeken pl.: állomásépületnél mindenképp viseljék a maszkot, ne csak a vonatokon. – mondta Biber Anett.

A szabályszegő utas amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, pótdíj-fizetésre kötelezhető, ki is zárhatják az utazásból, további ellenszegülés esetén pedig a személyzet rendőri segítséget kérhet.


Tovább az archívumra