Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre több a szabályszegő az utakon

Egyre több a szabályszegő az utakon

Kis híján tömegkarambolt okozott egy autós az M3-as autópályán, miután nagy sebességgel a leállósávban is megelőzött több gépjárművet. A hajmeresztő akcióról készült videón jól látható, hogy csupán a szerencsén múlott, hogy nem lett tragédia. Egyre többen úgy vélik, hogy sok gondot okoznak a felelőtlenül és olykor másokat is veszélyeztető sofőrök, így szeretnék, ha szigorítanák a bírságolást.

Az elmúlt héten készült ez a videó az M3-as autópályán, – jól látható, hogy a belső sávban egy sofőr a megengedett sebességnél gyorsabban érkezik az előtte közlekedő mögé, majd hirtelen sávot vált, ahol a nála jóval lassabban közlekedő gépjárműbe majdnem beleszáll hátulról. Csupán a hirtelen fékezésnek köszönhető, hogy végül nem. Ezután, mit sem törődve a KRESZ szabályaival, a leállósávba húzódva ismét előzni kezd, majd durván bevág a belső sávba. Ezt követően ismét nagy fékezésekbe kezd, miután megint utolér egy autót.
A közösségi oldalakon sokan felháborodtak a felelőtlenül közlekedő sofőrön, jó néhányan például azonnal bevonnák a jogosítványát. Kispál Zsoltot, az egyik gyöngyösi autósiskola vezetőjét kérdeztük az esettel kapcsolatban, aki azt mondja: csupán hajszálon múlt, hogy nem történt tragédia.

– Először is elkövette azt, amit nagyon tilos az autópályán: leállósávot használt haladásra és előzésre. Jobbról előzött ez a második probléma, hiszen a haladósávokat tekintve, hogy ha a belső sávban nem halad valaki, őt sem szabad a külső sávon megelőzni, ő ráadásul még a leállósávra is kiment. Nem nézett senkit maga körül, csak, hogy ő minél gyorsabban tudjon haladni, óriás veszélyt okozva ezzel a többieknek. – magyarázza Kispál Zsolt, az Útravaló Autósiskola vezetője.

Kispál Zsolt szerint a leállósávban történő előzés – azon felül, hogy szabályellenes -, balesetveszélyes is, hiszen a sofőr nem tudhatja előre, hogy abban a sávban éppen tartózkodik-e valaki.
Az autósiskola vezetője szerint egyre gyakoribbak az ilyen és ehhez hasonló esetek, ahol egy-egy sofőr a KRESZ szabályokat figyelmen kívül hagyva másokat veszélyeztetve közlekedik. Erre a legjobb példa az úgynevezett „büntetőfékezés”.

– Általában kismértékű bezavarás, vagy egy kicsi lassításra kényszerítés után szokott ez ilyen revánsként megjelenni. Óriási kockázata van, a napokban én is láttam valakit, aki Pesten a BKK autóbuszát próbálta leckéztetni, a busz pedig nekiment. Tehát egy nagyon nagy buta gondolat ez az emberek részéről, hogy helyszínen önbíráskodással akarnak maguknak elégtételt követelni. – mondta az autósiskola vezetője.

Kispál Zsolt szerint a fokozott rendőri jelenlét, valamint a bírságolás mértékének növelése talán csökkentené a szabályszegők számát.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság