Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lassult Gyöngyösön a vírus terjedése

Lassult Gyöngyösön a vírus terjedése

Többszörösére nőtt a fertőzöttek száma országosan és Heves megyében is az elmúlt hónapban, Gyöngyösön azonban lassult a vírus terjedése. Az önkormányzat ezek után is minden olyan korlátozást be fog vezetni, amelynek megelőző hatása van – mondta Hiesz György polgármester. Az idősek, betegek kérhetnek segítséget a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, október 5-től 30 főre korlátozzák az esküvői ceremónián résztvevők létszámát, a Városrendészet pedig folyamatosan ellenőrzi az üzletekben a maszkhasználatot.

A kormány nem tervez a tavaszi időszakhoz hasonló mértékű intézkedéseket bevezetni – a Belügyminisztériumtól kapott levélből idézett Hiesz György polgármester a tegnapi tájékoztatón. Az önkormányzat viszont már korábban is szigorított és lehetőségeihez mérten továbbra is mindent megtesz, hogy lassítsa a járvány terjedését. Gyöngyösön eddig kedvezőbben alakultak a fertőzöttségi adatok, mint a megyében vagy az országban-tette hozzá a polgármester. Hogy ez így is maradjon, további szigorítást vezetnek be, amelyek a házasulandókat érintik.

– Le fogjuk korlátozni a házasságkötési ceremónián résztvevők számát, a házasságkötő terem nagyságához igazítjuk a biztonságos védőtávolság betartásával. – mondta Hiesz György polgármester.
Ahogy tavasszal, az önkormányzat most is segítséget nyújt a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, hogy a veszélyeztetett korosztály a lehető legkevesebbet érintkezzen másokkal.

– Én arra bíztatok mindenkit, nem csak időst, nem csak beteget, hanem átmenetileg beteg embert is az elkövetkezendő őszi és téli időszakban, hogy forduljon hozzánk bizalommal, a gyógyszerigény kielégítésében szinte azon a napon, vagy rövid időn belül ki tudjuk vinni az igényelt gyógyszert, az élelmiszer bevásárlását 72 órán belül vállaltuk. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Ha azonban nem hétvége előtt kérik a segítséget, hamarabb tudnak szállítani.
A tegnapi adatok szerint Gyöngyösön jelenleg 12 fertőzött van és 22-en vannak hatósági karanténban. Az elmúlt hónapban a helyi adatok kedvezően alakultak, hiszen míg országosan 30 nap alatt ötszörösére nőtt a fertőzöttek száma, Heves megyében pedig tízszeresére, addig városunkban stagnál a betegek száma.

– Egy hónap viszonylatában Gyöngyösön, ami kiemelkedő adat volt, az nem közelíti meg ezt az ötszörös vagy tízszeres adatot, ami legmagasabb adat volt, az 25 fertőzött egyidőben. – tájékoztatott Dr. Árvai Gergely, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság igazgatóhelyettese.

Azért, hogy mindenki betartsa az előírásokat, a Városrendészeti Igazgatóság egy intézkedési tervet dolgozott ki, amelyben a társszervekkel közösen ellenőrzik az üzletekben a maszkhasználatot.

– Amikor a kereskedelmi hatósággal megyünk, ott a cél az üzletekben lévő dolgozók maszkviselésének a betartatása, azonban amikor a rendőrséggel megyünk közösen, ott főként a vásárlók maszkviselését nézzük. – mondta Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

A városrendészet munkatársai bírságot nem szabhatnak ki, viszont, ha valaki a felszólítás ellenére sem tesz eleget a kötelezettségnek, feljelentést tehetnek a rendőrségen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság