Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítené az idősek nappali ellátását a Kistérségi Társulás

Segítené az idősek nappali ellátását a Kistérségi Társulás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Létrejöhet egy átmeneti idősotthon és egy nappali demens ellátó intézmény, ha ezt a grémium minden tagja elfogadja – többek között erről is tárgyalt legutóbbi ülésén a Kistérségi Társulás. A tanácskozáson méltányossági alapon, kérelemre több esetben csökkentettek szociális jellegű térítési díjakat, valamint módosították a költségvetést és a Nemzeti Közműszolgáltató képviselőjének tájékoztatóját is meghallgatták a polgármesterek.

Méltányossági alapon csökkentett több esetben térítési díjat legutóbbi ülésén a Kistérségi Társulás. Emellett a nyílt ülésen a polgármesterek többek között egy tájékoztatót hallgattak meg a Nemzeti Közmű Szolgáltató képviselőjétől és elfogadták a költségvetés módosítását is.

– Azokat a változásokat, amik a kistérség gazdálkodásába bekövetkeztek, akár bevétel növekedés, hiszen egy jelentős összeg érkezett a térséghez, az év elején megemelt munkabérekhez kaptunk jelentős támogatást, illetve azok az események, amik megtörténtek évközben, azokat Kovács Róbert igazgató úr elővezette és elfogadtuk egyhangúan. – mondta Hiesz György, a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társaság elnöke.

Az ülésen elhangzott, hogy egyre több olyan eset van, hogy egy-egy családban egy idős ember fizikailag és szellemileg gyorsan leépül, és sokaknak nehézséget okoz szerettük ellátása, hiszen vannak, akik 24 órás ügyeletet igényelnek. A tervek szerint Gyöngyösön létrejönne egy demens nappali ellátó intézmény, illetve egy átmeneti idősotthon, ami segítene az idősek nappali ellátásában, ehhez azonban a társulás minden tagjának támogatására szükség van.

– Ezt előzetesen megtárgyaltuk, elfogadták – most mindenki testületire vitte és sajnos pár település teljesen félreértette, hiszen ez nem kerül pénzbe, ha nem veszi igénybe a szolgáltatást, de ezzel megakadályozta a többi önkormányzatnak a működését. Most kérjük a nemmel szavazó vagy még nem szavazó önkormányzatokat, hogy járuljanak hozzá az idősotthon és a demens nappali ellátásnak a megalakításához, hiszen ezzel a többieket akadályozná, akik igénybe szeretnék venni. – mondta a Kistérségi Társulás elnöke.

Hiesz György reméli, hogy októberben a társulás minden tagja egyetért és elfogadhatják a szerződéskötést a szolgáltatóval.
Az orvosi mikrotérségi társulás is ma ülésezett volna, azonban nem voltak határozatképesek, így a következő ülésen döntenek a fontosabb kérdésekről.


Tovább az archívumra