Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítené az idősek nappali ellátását a Kistérségi Társulás

Segítené az idősek nappali ellátását a Kistérségi Társulás

Létrejöhet egy átmeneti idősotthon és egy nappali demens ellátó intézmény, ha ezt a grémium minden tagja elfogadja – többek között erről is tárgyalt legutóbbi ülésén a Kistérségi Társulás. A tanácskozáson méltányossági alapon, kérelemre több esetben csökkentettek szociális jellegű térítési díjakat, valamint módosították a költségvetést és a Nemzeti Közműszolgáltató képviselőjének tájékoztatóját is meghallgatták a polgármesterek.

Méltányossági alapon csökkentett több esetben térítési díjat legutóbbi ülésén a Kistérségi Társulás. Emellett a nyílt ülésen a polgármesterek többek között egy tájékoztatót hallgattak meg a Nemzeti Közmű Szolgáltató képviselőjétől és elfogadták a költségvetés módosítását is.

– Azokat a változásokat, amik a kistérség gazdálkodásába bekövetkeztek, akár bevétel növekedés, hiszen egy jelentős összeg érkezett a térséghez, az év elején megemelt munkabérekhez kaptunk jelentős támogatást, illetve azok az események, amik megtörténtek évközben, azokat Kovács Róbert igazgató úr elővezette és elfogadtuk egyhangúan. – mondta Hiesz György, a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társaság elnöke.

Az ülésen elhangzott, hogy egyre több olyan eset van, hogy egy-egy családban egy idős ember fizikailag és szellemileg gyorsan leépül, és sokaknak nehézséget okoz szerettük ellátása, hiszen vannak, akik 24 órás ügyeletet igényelnek. A tervek szerint Gyöngyösön létrejönne egy demens nappali ellátó intézmény, illetve egy átmeneti idősotthon, ami segítene az idősek nappali ellátásában, ehhez azonban a társulás minden tagjának támogatására szükség van.

– Ezt előzetesen megtárgyaltuk, elfogadták – most mindenki testületire vitte és sajnos pár település teljesen félreértette, hiszen ez nem kerül pénzbe, ha nem veszi igénybe a szolgáltatást, de ezzel megakadályozta a többi önkormányzatnak a működését. Most kérjük a nemmel szavazó vagy még nem szavazó önkormányzatokat, hogy járuljanak hozzá az idősotthon és a demens nappali ellátásnak a megalakításához, hiszen ezzel a többieket akadályozná, akik igénybe szeretnék venni. – mondta a Kistérségi Társulás elnöke.

Hiesz György reméli, hogy októberben a társulás minden tagja egyetért és elfogadhatják a szerződéskötést a szolgáltatóval.
Az orvosi mikrotérségi társulás is ma ülésezett volna, azonban nem voltak határozatképesek, így a következő ülésen döntenek a fontosabb kérdésekről.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság