Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pálosok útján

Pálosok útján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták az újonnan épült Pálos fogadót, és a Pálosok útján- tematikus tanösvényt Pálosvörösmarton. A 195 millió Ft európai uniós támogatásból megvalósult projekt célja, hogy a település bekerüljön a Mátra turisztikai vérkeringésébe, és egy állandó kiállítás segítségével bemutassa a pálosok életét.

Több évvel ezelőtt született ötlet vált most valóra – hangzott el a Pálos Fogadó ünnepélyes átadásakor.

– Dobróka László nyugalmazott polgármester ötlete volt. Több mint 6 évvel ezelőtt találta ki, hogy a Mátra turisztikai vérkeringésébe bekerüljön ez a település, meg tudjuk mutatni a település értékeit. 2019 augusztusában kezdődött a kivitelezés, ez egy TOP-os pályázat volt. – mondta Bodócs Attila, Pálosvörösmart polgármestere.

195 millió Ft Európai uniós támogatás segítségével megépült a Pálos Fogadó, ahol borkóstolók, gasztronómiai rendezvények megtartását tervezik a jövőben, az emeleten pedig a pálosok életét bemutató állandó kiállítás kap majd helyet, és a Pálosok útján nevet viselő tematikus tanösvény létrehozása is a projekt része, ami szintén a rend történetével ismerteti meg a túrázót.

Pálosvörösmart ezáltal újabb attrakcióval gazdagodott, ami szellemi és lelki tartalmat is jelent – mondta az átadó ünnepségen Horváth László, a térség országgyűlési képviselője.

Kerékpárral és gyalogosan egyaránt bejárható a tematikus tanösvény, ahol hét tábla mutatja be a pálosok életét, hazai fejlődésüket és értékeiket. Kialakítottak egy játszóteret is, egy mezítlábas sétányt, tűzrakóhelyet asztalokkal, padokkal, a szabadidő kulturált eltöltését segítve. Mindezeket Meditációs sétaút egészíti ki, melyen a Pálos fogadótól a Holló-kőig lehet eljutni.


Tovább az archívumra