Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az alacsony foglakoztatási eséllyel rendelkezők képzésére nyert pályázatot a Kistérségi és Humán Szolgáltató Központ

Az alacsony foglakoztatási eséllyel rendelkezők képzésére nyert pályázatot a Kistérségi és Humán Szolgáltató Központ

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézmény közel 56 millió Ft-ból gazdálkodhat a projekt során, mely teljes egészében támogatás. Ebből 54 hátrányos helyzetű ember álláskeresési esélyeit növelik, és szakképzését segítik. A projektet 3 célcsoport számára indítják. 1. legalább 3 éve alanyi jogon ápolási díjban részesülők
2. legalább 5 éve nem foglalkoztatott tartós munkanélküliek
3. alacsony iskolai végzettségűek/romák/

Szociális dolgozói képzésben vesznek részt az 1. csoport tagjai, összesen 18 fő.

A megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élők számára munkaerőpiaci tréninget tartanak, hogy visszatérjenek a munkavilágába.

A 3. csoportba tartozóknak – leginkább fiatal romalányoknak – dajka képzést indítanak, ők iskolákban, óvodákban, családi napközikben segítenék a nevelői munkát.

Az intézmény célja, hogy az alacsony munkavállalási eséllyel rendelkezők számára olyan képzési lehetőségeket és támogató szolgáltatásokat biztosítsanak, mely keretében kulcskompetenciáik és öngondoskodó képességük fejlesztése révén javulnak álláskeresési esélyeik, ezáltal erősödik társadalmi elfogadásuk. A képzések tavasszal indulnak.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2010-10-29 )

Tovább az archívumra