Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 27 diák került karanténba

27 diák került karanténba

Az egyik gyöngyösi általános iskolában 27 diákot helyeztek karanténba – jelentette be mai sajtótájékoztatóján a polgármester. Hiesz György továbbá elmondta: a városrendészek 63 üzletben ellenőrizték a kötelező maszkhasználatot, és a magán szórakozóhelyeket és rendezvényeket is ellenőrizni fogják, hiszen most leginkább a fiatalok kapják el a koronavírust, majd fertőznek meg másokat. A bevásárlásban eddig összesen 3 fő kérte az önkormányzat segítségét.

Jelenleg 13 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván Gyöngyösön, stagnál a betegek száma a városban. A karanténba helyezett személyek száma azonban nő, most az egyik gyöngyösi általános iskola diákjai is otthonmaradásra kényszerültek. – mondta Hiesz György mai tájékoztatóján.

– Általában a fiatalabb korosztály fertőződik meg valamilyen közösségi rendezvény által, és viszi tovább szülőre, családra, jelen esetbe, ami friss hír, iskolára. Van egy iskolánk, ahol 27 főt helyeztek karanténba, 1 fertőzött és 27 kisdiák, és még annak a 6 fő kontrollja. – tájékoztatott Hiesz György polgármester.

Hiesz György hozzátette: a vírus forrása jelenleg a turizmus, és a fiatalok közösségbe való járása, véleménye szerint folyamatosan tesztelni kellene az érintetteket, nem csak karanténba helyezni. Az önkormányzat újból vásárolt gyorsteszteket, ha valamelyik városi intézményben felüti a fejét a vírus, minden kontaktot le fognak tesztelni.

A városrendészek a társszervekkel együtt folyamatosan ellenőrzik az üzletekben a maszkhasználatot, eddig 63 boltban jelentek meg, az eddigi tapasztalatok alapján mindenki betartja a szabályokat, szankciót eddig nem kellett alkalmazniuk.

Az önkormányzathoz több jelzés is érkezett a magánrendezvények miatt. A polgármester hangsúlyozza: az önkormányzat nem tilthat és büntethet azonnal, viszont ellenőrizni fogják a szabályok betartását.

– Ellenőrizni fogunk minden magán szórakozóhelyen is és rendezvényen is, egyrészt a helyiség befogadó létszámát, távolságtartást, mert ezek zárt térben zajló események. Nem tudok hivatalomnál fogva és felhatalmazás híján elrendelni korlátozásokat, az ellenőrzés joga megvan, ha nem tartják be, akkor már tudunk szankciót alkalmazni. – mondta Hiesz György.

Ismét elindult az önkormányzat időseket, betegeket célzó segítségnyújtása. Eddig összesen 3 fő jelezte kérését a hivatal felé bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban. Hiesz György arra kéri a veszélyeztetett korosztályt, hogy ne menjenek közösségbe, kérjék az ismerősök, rokonok, vagy az önkormányzat segítségét.

Mint megtudtuk, a december 4-i operagálát a szervező Baráti Kör szeretné megtartani, a városi adventi programok viszont a jelenlegi tervek szerint nem lesznek megrendezve.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság