Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adókedvezményi segéd a NAV-tól

Adókedvezményi segéd a NAV-tól

Kinek, mikor, mennyi kedvezmény jár az adóból? Házasság, gyermekvállalás, munkahelyváltás, betegség, ezek mind-mind hatással lehetnek az adózásra, az adó összegére is. Ezért fontos, hogy ki- és beszámításuk jól szerepeljen az adóbevallásban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új kiadványa ezen személyijövedelemadó-kedvezmények kiszámításában segít a családoknak, friss házasoknak, sokgyermekes édesanyáknak és a súlyos betegséggel küzdőknek.

Mi a teendő, ha valakinek év közben megszűnik a munkahelye? Ha az egyik gyermek után már nem jár családi pótlék? Ha válás után a szülők gyerekeiket felváltva gondozzák? – most ebben nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

– A NAV új kiadványa a szja-adók kiszámításában nyújt segítséget a családoknak, a friss házasoknak, a sok gyermekes édesanyáknak és a súlyos betegséggel küzdőknek. Egy év alatt számtalan változás, új élethelyzet jöhet egy ember, család életében. Sor kerülhet házasságra, gyermekvállalásra, munkahelyváltásra, esetleges betegségre. Ezek mind mind hatással lehetnek az adózásra, az adó összegére is. – tájékoztatott Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A fizetendő személyi jövedelemadó csökkenthető a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményével, az első házasok kedvezményével, a családi kedvezménnyel és a személyi kedvezmény összegével. Az szja-bevallásban éppen ezért nem mindegy, hogy ezeket milyen sorrendben, egyedül vagy megosztva, év közben, vagy egy összegben érvényesítik a jogosultak.

– Fontos, hogy a Kedvezmények példatárában részletesen fel van sorolva, hogy a szja-adóból az igénybe vehető kedvezményeket milyen sorrendben lehet igénybe venni. Az első a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye, ezt követi az első házasok kedvezménye, majd a családi kedvezmény és a családi járulékkedvezmény és végül a személyi kedvezmény. – mondta Dr. Paskujné Pifkó Mónika.

Tehát a Kedvezmények példatára sorról sorra mutatja be a bevallás helyes lépéseit. Segítségével valamennyi adózó megtalálhatja a saját élethelyzetéhez legközelebb álló példákat, és az utolsó fillérig kihasználhatja az adójából érvényesíthető kedvezményeket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság