Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együttműködés keretében sportpálya épült az Egressy udvarán

Együttműködés keretében sportpálya épült az Egressy udvarán

Elkészült a „Kisméretű többfunkciós sportpálya” Gyöngyös Város Önkormányzata, az Energia SC, valamint az Egressy Béni Általános Iskola együttműködésével az intézmény udvarán. A 10×15 méteres pálya kifejezetten a legkisebbeknek, óvodásoknak és alsó tagozatosoknak készült, a remények szerint a pálya a Nyolcvanasi városrészbe járó gyermekek sportfoglalkozásaihoz biztosít helyet.

A 2010-es Labdarúgó Világbajnokság egyik ismert dalára tartottak bemutatót a fiatal focisták az új sportpályán. San Diegoból ajándékként kapták a mezt, ebben mutatták meg tudásukat a 10×15 méteres pályán, amely az önkormányzat, az Energia SC és az Egressy Béni Általános Iskola együttműködésével épülhetett meg. A focizásra és kosarazásra is alkalmas létesítmény a legkisebbeket szolgálja, a városrészen tanuló alsó tagozatosok és az óvodások is használhatják.

– Rettentő fontosnak tartom ezt a beruházást, mert mindig azon a véleményen voltam, hogy ha az önkormányzat sportcélú beruházást támogat, az minden esetben olyan legyen, ami a gyerekek tehetségétől és a szülők anyagi lehetőségétől függetlenül biztosítja a korrekt sportolási lehetőséget minden gyermek számára. – mondta Dr. Szén Gabriella, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke.

A 8 millió forintos beruházás 30%-át, mintegy 2 millió forintot az önkormányzat biztosított, 6 millió forinttal pedig az Energia SC járult hozzá a beruházáshoz. A klubban a Bozsik Programon keresztül 68, az U15-ös csapatban pedig további 8 Egressys diák játszik, ezért mindenképpen fontosnak tartották, hogy saját kis focistáik iskolájának is segítséget nyújtsanak.

– Két évvel ezelőtt, amikor a TAO pályázatunkat be kellett adni, én leültem az iskola igazgatójával, Lipkovics Gáborral, és megkérdeztem tőle, hogy milyen, a mi területünkön lehetséges sportfejlesztésben tudnánk segíteni, miben gondolkodik az iskola, mire van helye, mire lenne szükségük. – mondta Csiba Attila, az Energia SC elnöke.

Így jött a kisméretű többfunkciós sportpálya gondolata. 400 tonnás vasszerkezet, és 40 köbméternyi töltelékanyag van a pálya aljában. Mint megtudtuk, nem volt egyszerű az építés, és az udvaron lévő fákat is óvni szerették volna, ám végül megkapta végleges helyét a létesítmény, amely a jó időben a mindennapos testnevelés-órákon is nagy segítséget jelent az iskolának.

– Tanterv szerint is folyamatosan, tehát ez a bizonyos 180 napos oktatásból 40 órát tudunk labdarúgással foglalkozni, a gyerekek szeretik, sőt a kislányok is. – mondta Vaszkun Tibor, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testnevelő tanára.

Az iskola szoros kapcsolatot ápol a Tündérkert Úti Óvodával, a pályát az ovisok is használhatják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság