Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útzár és fakidőlések a hó miatt

Útzár és fakidőlések a hó miatt

Az első hó már most gondot okozott a Kékestetőre vezető úton, több helyen is fák dőltek ki, nagy gallyak szakadtak le. A rendőrség munkatársai a Kékestetőhöz vezető utat teljesen lezárták a forgalom elől a balesetveszély elhárításáig. A helyi tűzoltók, a közút- és az erdészet munkatársaival együtt pedig már a reggeli órákban megkezdték a veszélyes elemek eltávolítását.

A zord időjárás és a fokozott havas terhelés miatt veszélyes kint tartózkodni az erdőben ezért teljesen lezárták az utat a rendőrök, sem a gyalogosokat sem a gépjárművezetőket sem stábunkat nem engedték fel a havas csúcsra.
Ezeket a képeket az Egererdő Zrt. egyik munkatársa készítette, ahol látszik a természet pusztítása.
A Magyar Közút megkeresésünkre azt válaszolta:
Bár társaságuk hivatalosan minden év november 10-én áll át téli üzemeltetési módra, ettől függetlenül készültek humán és gépi erőforrással is a havazásra. Hajnalban két munkagéppel meg is kezdték a síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákat. Kiemelték, hogy mivel a térségben a fák lombkoronája még nem hullott le, ezért jóval nagyobb mennyiségű hó maradhatott meg rajtuk, így egy brigádjuk soron kívüli cserjézési munkákat végez, hogy az útra behajló ágakat eltávolítsák.
A tűzoltók is kivonultak a helyszínre, tíz alkalommal avatkoztak be a szakemberek, reggel hat és délután kettő óra között.

– Kilenc helyszínen a megdőlt fák forgalmi akadályt képeztek vagy azok ágai veszélyeztették a járműforgalmat, továbbá egy épületre dőlt fát is eltávolítottak. Jellemzően motoros láncfűrészt és kéziszerszámokat használtak a káresetek felszámolása során. Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván és Bagolyirtás településeken áramkimaradás történt a hajnali órákban, mely több mint ötszáz fogyasztói helyet érintett. Az áramszolgáltató szakemberei a helyszínre vonultak, délután fél kettőkor már ez a szám csökkent, közel négyszáz fogyasztói helyen volt áramkimaradás. A szakemberek továbbra is a helyszínen vannak, folyamatosan dolgoznak az áram helyreállításán. – tájékoztatott Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A szakemberek kérik a lakosokat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az időjárási viszonyokról és csak abban az esetben látogassanak Kékestetőre, ha már nem veszélyes ott tartózkodni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság