Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvintézkedések az edzőtermekben

Óvintézkedések az edzőtermekben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az edzőtermek is megérzik a kiesést a vírushelyzet miatt. A legtöbb helyen kell maszk a recepciónál, öltözőben, viszont a teremben, edzés közben nem kell viselni. Az általunk kérdezett fitness terem munkatársa azt mondta: korlátozzák az egyidőben bentlévők számát, folyamatosan fertőtlenítik az eszközöket, sőt a vendégek számára is kihelyeztek fertőtlenítőket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a vírushelyzetben a saját felelősségünket. Mindenki számára a legfontosabb a saját egészsége, ezért használat előtt és után mindenki maga is lefertőtlenítheti az eszközöket.

Bicepszezés kézi súlyzóval, mellizom torna kondigéppel. Ahogy eddig is, ezután is fontos a mozgás. Mint megtudtuk, itt is kevesebben vannak a vírus miatt, de az üzemeltetők mindent megtesznek, hogy vendégeik biztonságba érezzék magukat.

– Egy természetes kiesés van nálunk is, mint ahogy a szolgáltatóiparban mindenhol, viszont az igazi fanatikusok és az edzés szerelmesei eljönnek. Nálunk is a legfontosabb a biztonság, nagyon figyelünk az emberek egészségére, ezért naponta többször is fertőtlenítünk itt az edzőterembe, de nekik is van lehetőség eszköz- és kézfertőtlenítővel fertőtleníteni az eszközöket esetleg. – mondta Szabó Dávid, a Kleopátra Szépségszalonok recepciósa.

Azért, hogy elkerüljék a csoportosulásokat, online is be lehet jelentkezni, a teremben egyszerre pedig maximum 10 fő tartózkodhat. Szabó Dávid azt mondja: ha betartjuk az előírásokat, biztonságossá tehetjük az edzéseket.

– Ha mi vigyázunk rájuk, és ők is vigyáznak egymásra, akkor minden lehetőséget igyekszünk megteremteni arra, hogy az edzés ugyanúgy tudjon folytatódni és a sportolás a részévé váljon az emberi életnek. – mondta – mondta Szabó Dávid.

Kerestük más edzőtermek üzemeltetőit is, de nem kívántak nyilatkozni. Telefonon azt azonban elmondták, hogy van, ahol belépéskor testhőmérsékletet is mérnek. Egy dologban azonban mindenki egyetért, betegen ne látogassuk az edzőtermeket.


Tovább az archívumra