Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Vidróczki Néptáncegyüttes idei első fellépése

A Vidróczki Néptáncegyüttes idei első fellépése

Idén először lépett fel közönség előtt a Vidróczki Néptáncegyüttes, a koronavírus-járvány miatt ugyanis az összes műsorukat törölték. Kalocsai, szatmári és bukovinai tánccal, valamint vadonatúj Mátraaljai koreográfiával is készültek, amit a Flaksa Banda kísért.

Felújított viseletekben kalocsai táncokkal indult a műsor majd egy vadonatúj Mátraaljai koreográfiát is láthatott a közönség. Ezt a műsort már háromszor halasztották el. Eredetileg a Barátok terén, a szabadban adta volna elő az együttes a tánc világnapján áprilisban, azonban a vírus helyzet miatt ezt is törölték. Fellépések nélkül pedig az együttes működése ellehetetlenül, nem beszélve arról, hogy a táncosoknak sem jó, ha nem gyakorolnak- mondta Ombódi András, az együttes vezetője.

A viseletek is muzeális értéket képviselnek, mert eredeti ruhákról másolják őket. Egy leányruha ára másfél millió forint, aminek az árát 3 év alatt gyűjtötte össze az együttes.

A műsorban szerepelt még a látványos Somogyország című díjnyertes tánc is, amit botokkal, juhász kampóval, baltákkal és üvegekkel adott elő a csoport. Az együttes próbái júliustól már elindultak, most a jövő tavaszi versenyfesztiválra készülnek, és remélik, hogy nem halasztják vagy törlik el.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor