Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyedülálló fasor lesz a 3-as fő út két oldalán

Egyedülálló fasor lesz a 3-as fő út két oldalán

Hamarosan 60 darab új fát telepítenek a 3-as főút két oldalára. A projekt Gyöngyös Város költségvetésének 8-as körzetre eső fejlesztési keretéből, mintegy 2,5 millió forintból valósul meg. Dr. Szén Gabriella a körzet képviselője elmondta, hogy a császárfákat november végéig kiültetik és egyedülálló lesz Magyarországon, hiszen sorfaként sehol sincs még ilyen.

A 3-as főút mellett lévő fák – mint ahogyan látszik – kiszáradtak és elöregedtek, van, ami 40 éves és a korhadás miatt igen balesetveszélyes. Dr. Szén Gabriella szerint, nem megengedhető, hogy pótlás nélkül vágják ki ezeket a beteg fákat, éppen ezért hamarosan 60 újat ültetnek a helyükre.

– Ez most 60 darab császárfáról szól. Ez egyedülálló lesz Magyarországon, sorfaként sehol sincs még ültetve. Erdélyben láttunk erre jó példát magyar lakta településen és gyönyörű. Én azt gondolom, hogy itt a nagy levelének köszönhetően rengeteg oxigént fog termelni, rengeteg port és zajt fog megfogni, tehát az itt élők élete sokkal kellemesebb lesz. Illetőleg nem felejthető el az sem, hogy remek látvány, tehát egy szebb, tisztább, egy kulturáltabb környezet várja majd azokat, akik Gyöngyösön áthaladnak. – mondta Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

Egészen a Róbert Károly úti benzinkúttól a Pesti út végéig ültetik az új fákat, illetve szembe a Róbert Károly út 11-17. közötti területen és a toronyháznál. Dr. Szén Gabriella azt mondja, hogy több lakó is telepített már fát, de kéri őket, hogy mielőtt ültetnének, kérjenek az önkormányzattól segítséget.

– Nagyon szépen kérem a lakosságot, hogy a fásítás rettentően fontos és elsődleges kell, hogy legyen Gyöngyös életében is, viszont ha fákat ültetnek, azt nagyon megköszönjük, de kérjenek hozzá segítséget és nézzük meg közösen a közmű térképet. Mert az mindenki számára rossz, ha közművekre ültetnek, hiszen később akkor ezeket a fákat vagy ki kell vágni és ez rosszul esik annak aki ültette, vagy a szolgáltató kábelei sérülnek meg és akkor egész lakótelepek ellátása válik problémássá. – tette hozzá Dr. Szén Gabriella.

A fákat november végéig kiültetik – az önkormányzati képviselő pedig előre nyugalomra inti a lakosokat, hiszen most ezek levél nélküliek lesznek, azonban már jövő tavasszal virágba borulnak.


Az Aktuális napi hírei (2020-10-26 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság