Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hozz egyet, vigyél egyet!

Hozz egyet, vigyél egyet!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalommal szerveztek közösségi növénycserét az egyik gyöngyösi kávézónál, emellett egy fotókiállítás is nyílt, amihez külön zenei aláfestést is gyártottak. A program célja a zöld környezet népszerűsítése, a tudatos figyelés, nyitottság ösztönzése, a közösségi szellem és egymáshoz kapcsolódás erősítése.

Hozz egyet, vigyél egyet! – növények cseréjére invitálták a lakosokat a hétvégén. Minél zöldebb egy otthon és egy város, annál egészségesebbek, és boldogabbak a lakói – mondják a szervezők. Ez a Loud Tree eseménysorozat bemutatkozó megmozdulása volt, melynek célja: kreatív művészeti eszközök felhasználásával olyan események, workshopok, kiállítások szervezése, amelyek segítségével az embereket önmagukhoz, egymáshoz és a természethez közelebb tudják hozni.

– Nagyon meglepett az, hogy olyan emberek, akik teljesen idegenek, és általában hogyha semmi nincs nálunk, nincsenek nálunk növények akkor egyszerűen elsétálunk egymás mellett. Most viszont mindenki megnyílt – megnyílt a szívük, a tekintetük, megálltak, beszélgetni kezdtek velünk, kialakult egy dialógus, egy odafigyelés, egymáshoz fordulás. – mondta Liebmann Judit, szervező.

A növényekkel egy fotósorozatot is készítettek, amit a kávézóban tekinthettek meg az érdeklődök.

– Arra voltunk kíváncsiak, hogyha ezeket a növényeket körbeutaztatjuk a város különböző elveszett, elfeledett, ismerős, ismeretlen tereibe és odahelyezzük ezeket a terekbe akkor hogyan változik meg a tér, a saját viszonyunk a térhez, és hogyan változnak meg a növények ezekbe a különböző terekben és hogy tudunk-e valami fajta történetet teremteni a növények felé. Mert az is célunk volt, hogy ezeket a növényeket, amiket örökbefogadásra és cserére bocsájtunk, azoknak adjunk egy kis egyediséget, különlegességet. – tette hozzá Liebmann Judit.

Berzsényi Gergely, a fotók készítője szerint élettel lehet megtölteni egy-egy képet a növények segítségével és örömmel fogadta, hogy a lakosok érdeklődőek voltak, volt, aki a fotókhoz modellt is állt, sőt a Gyöngyösi Kézilabda Klub is csatlakozott hozzájuk.

– Minden eszköz egy célt szolgál, az pedig a kapcsolódás, kapcsolatok építése. Ember-ember interakció, hogy újra egymásra találjunk egy kicsit, az otthon ülésből kimozdítsuk az embereket, nem mintha mindenkinek erre szüksége lenne, csak lehet, valakinek pont ez hiányzik. Van szobanövénye, amit nagyon szeret, de nem nagyon ismer olyan embert a környezetében, akivel osztozhatna ebben a hobbiban. – mondta Berzsényi Gergely, szervező.

Az eseményen elhangzott: szeretnék bővíteni a programokat, hogy még jobban összekovácsolják az embereket, így hamarosan egy gyerekeknek szóló felhívással is készülnek, a következő projektjük pedig a fák köré fog épülni.


Az Aktuális napi hírei (2020-10-26 )

Tovább az archívumra