Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Korszerűsítik és bővítik a Jeruzsálem úti óvodát

Korszerűsítik és bővítik a Jeruzsálem úti óvodát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődik a gyöngyösi Jeruzsálem úti óvoda és bölcsőde fejlesztése. Az épület energetikai korszerűsítése és bővítése 7 hónap alatt 250 millió Ft Európai Uniós forrásból, és egy helyi cég, valamint egy vállalkozó további 10 millió Ft-os támogatásából valósul meg. A beruházás során a bölcsőde 24 férőhellyel bővül.

Hamarosan az óvoda tetejének a szigetelésével megkezdődnek a munkálatok a Jeruzsálem úti intézményben, a terület átadása már megtörtént a kivitelező számára, így elkezdődik a 7 hónapig tartó korszerűsítési és bővítési projekt.

– A Jeruzsálem úti óvoda szigetelése, energetikai korszerűsítése, és új két csoportszobás bölcsődei épület kialakítása – ami több mint 320 négyzetméter – elkezdődött már. A kivitelező a terület átadása után már egy nappal felmérte a területet, és elkezdődtek az együttműködések. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. igazgatója.

A munkálatokat több részletben végzik, mert az építkezés alatt is működik az intézmény. A bővítést követően a jelenleg 26 férőhelyes bölcsőde 50 gyermek befogadására lesz alkalmas.

Ez az új, kibővített épületegyüttes látványterve, így fog kinézni, ha elkészül.

– Ez a fejlesztés közel 250 millió Ft uniós támogatásból valósul meg, és fontos még, hogy Gyöngyös környéki cégek szigetelő- és falazó anyaggal segítik az építkezést, ez közel 10 millió Ft-os plusz segítséget jelent. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó.

Az itt dolgozók és az ide járó gyerekek szülei már nagyon várták, hogy végre elinduljon ez a fejlesztés – tette hozzá az igazgató.


Tovább az archívumra