Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyílt nap a múzeum pálmaházában

Nyílt nap a múzeum pálmaházában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Népszerű volt a nyílt nap a Mátra Múzeum Pálmaházában. Az őszi szünetben sokan voltak kíváncsiak a megszelídített házi patkányokra és a Pálmaház többi lakójára. A tervek és az érdeklődői létszám függvényében a programsorozatot kéthetente fogják ismételni a Múzeumban.

Jesszom Pepi a Mátra Múzeum házi patkánya jóízűen falatozza gondozója kezéből a túrót. Rajta kívül még Zsömi, Füge és Manó is próbálkozik a lehető legtöbb jutalomfalat begyűjtésével a tanpályán, amit a gyerekek gyorsan körbezsongtak.

A gyerekek kedvence a Pálmaház és az élő állatok, ezért találta ki dr. Balogh Zsuzsa a Mátra Múzeum zoológus munkatársa, az élőállat-bemutatót. A gyerekek így közelebbről is megismerkedhetnek az állattartás rejtelmeivel és besegíthetnek a Pálmaház munkálataiba.

– Abban reménykedünk, hogy aki többször eljön ide, és többször részt vesz ebben a munkában, az megszereti az állatokat, megismeri őket, megismeri a tartásukat, hiszen ez arról is szól, hogy közben a kolléganőm mesél arról, hogy melyik állat hogyan él, hogyan rejtőzködik, milyen környezet szükséges neki, mivel kell etetni. Tehát több tudást is átad. – mondta Báryné Dr. Gál Edit, az MTM Mátra Múzeuma igazgatója.

A patkányokon kívül még a tengerimalacok is megkapták a kedvenc csemegéjüket, de a kicsik a teknősöket is megetethették, valamint arra is fény derült, hogy milyen praktikusan takarítják az akvárium belső falát.


Az Aktuális napi hírei (2020-10-28 )

Tovább az archívumra