Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kétmillió forinttal több jut az utakra

Kétmillió forinttal több jut az utakra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétmillió forinttal megtoldotta az önkormányzat útfelújítási keretét a város képviselő-testülete a grémium csütörtöki ülésén. A képviselők döntöttek arról is, hogy 15 millió forintra pályáznak a városban fellelhető illegális hulladéklerakók felszámolására.

Kétmillió forinttal magasabb összeget, az eredeti 5 milliós többletforrás helyett 7 millió forintot hagyott jóvá a képviselő testület csütörtöki ülésén a városi utak javítására, karbantartására, valamint közúti jelzések, illetve a közművek műtárgyainak javítására, pótlására. Turisztikai táblák pótlásához 1,2 millió forint pluszforrást biztosítottak, amiből egyebek mellett az M3-as autópálya mellett lévő turisztikai táblát is pótolni fogják.

Több mint 15 millió forintot fordíthat az önkormányzat a városban fellelhető illegális hulladéklerakók felszámolására, A képviselők egyhangúlag megszavazták, hogy a város induljon el az erre irányuló 100% támogatási intenzitás mellett zajló pályázaton. Gyöngyös lakosságszám arányát tekintve, 15 734 000 Ft támogatást pályázhat meg. A pályázat célja az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon, közterületen fellelhető, illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának elősegítése.

A testület közel 12 millió forintot biztosít a Felsővárosi Általános Iskola régi tornatermének felújítására, az épület ugyanis beázik, a fenntartó KLIK pedig korábban már jelezte, hogy az idei évben nincs forrása a munkák elvégzésére.

Rendezték a gyöngyösi könyvtár dolgozóinak helyzetét is, miután egy törvényváltozás miatt a korábbi közalkalmazotti státuszból a Munka Törvénykönyve alá tartozó munkavállalók lettek, és számos korábbi kedvezményüktől elestek. A képviselők felhatalmazták az intézmény igazgatóját, hogy a testület által megállapított kedvezményeket jóváhagyja a kollektív szerződésben. A jövőben a munkavállalók bérrendezése, a városi cégekhez hasonló módon évente történik, emellett megmaradt a cafeteria juttatás és a nyelvpótlék.

Döntöttek „Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetés odaítéléséről is. Az idei évben Pető Andrásné Szerző Margitot, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Közösségi és Nappali Ellátásának vezetőjét találták arra érdemesnek. A szakember 2006. óta dolgozik szociális területen Gyöngyösön, 2011-től a Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Közösségi és Nappali Ellátásának vezetője. A kitüntetést a hagyományok szerint a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen adják át, azonban a pandémiás helyzetre való tekintettel, a tömeges fertőzések elkerülése érdekében az idei évben ez elmarad.


Tovább az archívumra