Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigorúbb szabályok, már a vendéglátóhelyeken is kötelező a maszk

Szigorúbb szabályok, már a vendéglátóhelyeken is kötelező a maszk

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mától tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező maszkot viselni, azt csak az asztalnál ülve lehet levenni. Az éttermek vezetői szerint az új szigorítással még inkább a kiszállítást részesítik majd előnyben a vendégek.

Mától újabb szabályok léptek életbe a maszkhasználatot illetően. Továbbra is kötelező az orr és a száj eltakarása az eddig meghatározott helyeken, mostantól pedig már a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező a maszk viselése.

A kiadóablak fel lett újítva, hogy ha esetleg bezáratnák az éttermet, akkor továbbra is tudjunk üzemelni egy kiadóablakon keresztül. – mondta Szedlák Gábor, a Macitól Gyöngyös tulajdonosa.

Mindenre felkészültek, ám mint azt a tulajdonos elmondta: a mai megnyitás várva várt pillanatát beárnyékolja a vírus és az emiatt életbe lépő újabb szigorítás. Az éttermekben csak az asztaloknál lehet levenni a maszkot. A kiszállítás itt már másfél éve működik, a tulajdonos szerint pedig ezután is ezt fogják előnyben részesíteni a vendégek.

– Aki eddig gondolkodott rajta, hogy étterembe megy, az most már nem fog étterembe menni. Abban is biztos vagyok, hogy ezzel a kiszállítás fog megnőni, úgyhogy szerintem a vendéglátós ahelyett, hogy bezár, meg elküldi a személyzetet, arra kellene fókuszáljon, hogy nagyobb minőséget tegyen a kiszállításra. – mondta Szedlák Gábor.

Ezek a képek évekkel ezelőtt készültek. Ma már biztosan nem fogad minket ilyen látvány, a konyhán dolgozóknak és a pincéreknek is el kell takarniuk az orrukat, szájukat. Szedlák Gábor azt mondja, a szakácsoknak nagyon nehéz, hiszen gőz fölött állnak maszkban, ami gyorsan átázhat, így nagyon megnehezíti a munkájukat. Az új szigorítást pedig nem tartja ugyan reálisnak, de mindent megtesznek vendégeik egészségvédelme érdekében.

– Van kézfertőtlenítő, szájmaszk, ha kell vendégnek is van félretéve, hogy ha elfelejtett hozni, ne kelljen hazamenni. Másfél méterre betettük az asztalokat, székeket, szellőztetve van, éjszakánként pedig fertőtlenítjük a levegőt. – tette hozzá Szedlák Gábor.

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt mostantól szigorúan megbüntetik.


Tovább az archívumra