Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Halloween party a Hatáspont Tanodában

Halloween party a Hatáspont Tanodában

Pénteken „Time To Move” Halloween partyt tartottak a Hatáspont Tanodában. A programon a gyerekeknek lehetősége volt betekinteni a külföldi önkéntesek hagyományaiba, megkóstolni néhány finomságot a tradicionális ételeikből és megismerkedhettek azzal a kampánnyal is, amelynek keretében akár ők is eljuthatnak Európa bármely országába önkéntesként.

Ibrahim Izmírből érkezett Gyöngyösre egy hónappal ezelőtt. Éppen a tradicionális török ételeket mutatja. Idén nyáron végzett, mint gépészmérnök, de szeret gyerekekkel is foglalkozni.

– Azért választottam Magyarországot, mert közeli kapcsolatban van Törökországgal. Látni akartam Magyarországot. Otthon is önkénteskedtem gyerekekkel, de szerettem volna kipróbálni új külföldi gyerekekkel is programokat és szabadidős elfoglaltságot szervezni, ezért érkeztem. – mondta Ibrahim Malli önkéntes.

Minden évben októberében zajlik a „Time To Move” kampány, amelyben a Hatáspont tanoda 6 önkéntese is részt vesz.

Sema 27 éves és Azerbajdzsánból érkezett. Agrármérnökként végzett a Szent István Egyetemen és úgy döntött, most visszatér Magyarországra, de ezúttal önkéntesként.

– A szabadidőmben 5 és 15 év közötti gyerekeket tanítottam. Mikor megláttam a felhívást azt gondoltam miért ne? Már tanítottam és jól tudok velük kommunikálni szóval hasznos lehetek számukra. A másik ok, hogy ismét meg akartam látogatni ezt az országot, mert sok emlékem van róla. Vonzott még a nemzetközi környezet ahol jól érezhetem magam. – monda Sema Huseynova önkéntes.

A külföldi önkéntesek bemutatták országaikat, grúz, török, bosnyák és azeri finomságokat készítettek. A HatásPont Tanoda a hátrányos helyzetű fiatalokat igyekszik felkarolni. Céljuk, hogy jobb továbbtanulási esélyt biztosítsanak számukra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság