Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli üzemmódra állt át a Magyar Közút

Téli üzemmódra állt át a Magyar Közút

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Téli üzemmódra állt át a Magyar Közút. November 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra váltottak.

Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től téli üzemmódra váltott. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 94 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 4000-en dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján. A társaság a 2020-2021-es téli szezonban az országos közúthálózaton több mint 1100 munkagépet köztük nehézgépjárműveket, rakodógépeket, hómarókat mozgósíthat. A közútkezelő országosan feltöltötte a tárolókat.

A megye 5 üzemmérnökségén összesen 45 kombinált gép, 8 db oldal hószóró, homlok hómaró és 7 rakodógép áll rendelkezésre. A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy megfelelő műszaki állapotú autóval induljanak útnak.

Az aktuális forgalmi helyzetekről az autósok érdeklődhetnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei diszpécserközpontjai mellett a társaság útinformációs szolgálatánál is a 06-1-366-2400-ás telefonszámon.


Tovább az archívumra