Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2 millió forinttal több jut kátyúzásra

2 millió forinttal több jut kátyúzásra

Beaszfaltozták a kátyúkat a Felsővárosban, 40 m2-nyi útfelületen. Az októberi testületi ülésen úgy döntöttek a képviselők, hogy a 25 milliós éves kerethez az előterjesztésben megjelölt 5 millió forint helyett 7 millió forint plusz forrást biztosítanak idén a városi utak javítására. Ennek segítségével töltötték fel most a gödröket a Kakastánc és Szív utcában is.

Már eddig is sok kátyút befedtek a Kakastánc úton, de még több, mintegy 100 m2 vár felújításra. Van olyan utca, ahol a vízelnyelő magasabban helyezkedik el, mint az út, de azt is lehet néhol látni, hogy a kijavított kátyú mellett helyenként új betörések is vannak. 2020-ban Gyöngyös kátyúzási kerete 25 millió forint, de ez kevésnek bizonyult, ezért szavaztak meg a képviselők további 7 millió forintot az utak felújítására.

– Ezen az úton is már nagyon sok kátyú van és már nagyon sokat is kátyúztunk, sőt a végét terveztük is, hogy teljesen felújítjuk, de sajnos a covid költségvetési problémái miatt nem került erre sor. Ami a lényeg, hogy próbálom azért valamilyen úton járhatóvá tenni ezeket az utakat és a mostani 7 millió forintból kértem, hogy mind a Kakastáncon mind a Szív utcán próbálják a javításokat elvégezni és hála Istennek úgy megyünk neki a télnek, hogy ezek a javítások megtörténtek. – mondta Faragó Tamás önkormányzati képviselő.

A térség önkormányzati képviselője örül, hogy még a tél beállta előtt végeztek a munkával, de véleménye szerint a megoldást az út teljes útfelújítása és a csapadékvíz elvezetése jelentené.

– Nagyon sokat kellene erre költeni és sajnos és ezt Gyöngyös város önkormányzatának költségvetése nem igazán bírja. Inkább jobbnak látnám egy teljes útfelújítást és rendbe tenni a csapadékvíz elvezetést, mert ezen az utcán is az a probléma, hogy gödrök keletkeznek, amibe beszivárog a víz és az utána ülepedik és utána megsüllyed az út. A legfontosabb az, hogy a csapadékvíz elvezetés meglegyen. – mondta Faragó Tamás.

Ezeket a gödröket már egy új szalagos technológiával töltötték fel. Az úgynevezett kötést elősegítő szalag a régi aszfaltot köti össze az újjal, így megakadályozva, hogy a víz a két réteg közé jusson – tudtuk meg a képviselőtől.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság