Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Telefonon és online lehet könyveket kölcsönözni

Telefonon és online lehet könyveket kölcsönözni

November 11-től minden könyvtár zárva tart, könyveket azonban ezalatt is lehet kölcsönözni és visszavinni. A rendeléseket telefonon, e-mailben vagy a könyvtár közösségi oldalán lehet leadni. A könyvtár dolgozói összekészítik a könyveket, amiket a könyvtár hátsó bejáratánál tudnak átvenni az olvasók.

Szokatlanul nagy a csend a városi könyvtárban. Az épületbe csak az ott dolgozók léphetnek be, akiknek most a zárás alatt is akad dolguk. Az üzenetben leadott könyveket gyűjti össze éppen az intézmény könyvtárosa. Szerdától már csak így lehet könyveket kölcsönözni és visszavinni. A könyvtárosok által összeállított könyvcsomagokat elektronikusan lehet igényelni.

– Háromféle módon lehet leadni a rendeléseket, telefonon, e-mailben vagy a könyvtár facebook oldalán. Ezt a munkatársak átnézik, visszajeleznek, összekészítik a könyvcsomagokat és előre megbeszélt időpontban, hétköznaponként 9 és 15 óra között a hátsó ajtónál lehet csöngetni és ott átvehetőek a könyvek. – mondta Sennyey Mária, a Vachott Sándor Városi Könyvtár igazgató-helyettese.

A könyvek visszaérkezésük után ebbe a szobába kerülnek, ahol a fertőtlenítésüket ez az ózongenerátor végzi. Enélkül a szerkezet nélkül 4 napot kellene pihentetni a könyveket, miután visszahozzák. A készüléket egy pályázat keretében vásárolta az intézmény.

– A Nemzeti Kulturális Alapnak volt egy célzott pályázata, tehát könyvtárak pályázhattak vírusvédelmi eszközökre, ennek a keretében vásároltunk mi egy ózongenerátort és plexi falakat. Amikor nyitva volt a könyvtár, akkor itt a könyvtárosok már mindenütt plexi fal mögött ültek – ez szerintem a későbbiekben is jó lesz és szolgálja a könyvtárosok és az olvasók védelmét is. – mondta az igazgató-helyettes.

A tavaszi leállás alatt nagyon népszerűnek bizonyult ez a kölcsönzési forma, sokan vették igénybe, így most is ugyanekkora érdeklődésre számít a könyvtár.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság