Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kari napot tartottak a gyöngyösi főiskola vidékfejlesztési tanszékén, amelyen bemutatták a legtöbb itt oktatott tevékenységet a gyakorlatban is

Kari napot tartottak a gyöngyösi főiskola vidékfejlesztési tanszékén, amelyen bemutatták a legtöbb itt oktatott tevékenységet a gyakorlatban is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hallgatók mellett érdeklődő középiskolások is hallhattak a legfontosabb kutatásokról, köztük a légi felderítéssel végzettekről is.

Vörösiszap-krízis, olajkatasztrófa a Mexikói-öbölben, klímaváltozási kutatások a sarkkörön túl. A sajtóban már sokat hallhattunk a Károly Róbert Főiskola élenjáró kutatásairól, amelyet önállóan, illetve egy amerikai cég bedolgozójaként végeztek az elmúlt időkben.
Dr. Bíró Tibor ez alkalommal egy eddig kevés nyilvánosságot végzett munkáról is beszámolt a TVK kari napi előadásában. Mint elmondta, a KRF kutatói nemrég Kolumbiában kábítószerültetvények felderítését végezték az Amazonas folyó vidékén, és emellett több más titkos projektben is részt vesznek a légi térképezést alkalmazva.
Az érdeklődőket a nap hátralévő részében íjászbemutató, dísznövény-és fűszerbemutató mellett többek között borkóstolóval várták a szervezők. Egy hét múlva ugyanilyen formában a gazdaság-és társadalomtudományi kar is nyílt napot tart.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-19 )

Tovább az archívumra